Nevăzătoare alungată din magazin din cauza câinelui însoţitor VIDEO

Situaţie incredibilă în judeţul Cluj. O tânără nevăzătoare a fost dată afară dintr-o brutărie pe motiv că nu avea voie să intre cu câinele însoţitor în magazin.

18 ian. 2017, 08:10
Nevăzătoare alungată din magazin din cauza câinelui însoţitor VIDEO

Tânăra a intrat cu câinele în magazin, însă angajatele au poftit-o imediat afară, pe motiv că politica firmei nu le permite să primească animale de companie în magazin.

„Am încercat să intru şi angajatele n-au reacţionat într-un mod tocmai corect. Mi-au zis că n-am voie. Au avut un ton mai ridicat, într-adevăr. Trebuie să înţeleagă că nu e animal de joacă, nu e câine de de companie, e însoţitor şi ne ajută pe noi nevăzătorii să ne deplasăm în locurile în care avem nevoie”, a povestit fata, potrivit România TV.

O altă persoană, care o însoţea pe tânără, le-a explicat femeilor că fata este nevăzătoare şi că legea îi dă dreptul să intre în orice instituţie însoţită de câine. Vânzătoarele au fost, însă, de neînduplecat şi, mai mult, au răbufnit.

Nevăzătorii au nevoie de aceşti câini ghizi pentru că datorită acestor câini special dresaţi au posibilitatea să devină independenţi. Dacă este interzis accesul lor într-un magazin sau într-o instituţie se consideră discriminare. Nerespectarea acestei legi constituie contravenţie. Proprietarii brutăriei au postat un mesaj pe Facebook în care şi-au cerut scuze pentru că angajatele care au dat-o afară din magazin pe nevăzătoare nu cunoşteau legea.

Vezi şi> Poveste de succes. O tânără nevăzătoare a terminat ca şefă de promoţie două facultăţi