New York-ul se pregăteşte să îl primească pe preşedintele Donald Trump în oraşul său natal

New York-ul se pregătește pentru prima revenire a lui Donald Trump în orașul său natal de când a fost învestit președinte la 20 ianuarie, pentru o vizită care este de așteptat să genereze proteste și perturbări ale traficului în cel mai populat oraș din SUA, informează Reuters.

02 mai 2017, 12:31
New York-ul se pregăteşte să îl primească pe preşedintele Donald Trump în oraşul său natal

Militanții anti-Trump, dintre care o parte au organizat în repetate rânduri, după victoria acestuia în alegeri, marșuri de protest împotriva lui, au planificat pentru joi proteste sonore. „Dlui Trump i se pregătește un bun-venit foarte fierbinte. Vom ieși în forță să ne exprimăm nemulțumirile”, a dat asigurări Alexis Danzig, membru al grupării informale de militanți Rise and Resist, creată după instalarea la putere a magnatului.

Afacerile și idilele lui Trump au alimentat constant tabloidele newyorkeze în anii 80 și 90, iar în anii 2000 show-ul „Ucenicul”, filmat în celebrul său Trump Tower, l-a prezentat lumii pe actualul șef de stat drept „boss-ul” suprem din New York. Dar, chiar dacă brandul Trump este asociat pe plan internațional cu New York-ul, mai puțin de unul din cinci locuitori ai metropolei au votat pentru el la prezidențiale.

Citeşte şi Ambasadorul SUA la Bucureşti susţine că nu a fost informat despre vreo vizită a lui Trump în România

Potrivit primarului newyorkez Bill de Blasio și guvernatorului Andrew Cuomo, amândoi democrați, poziția lui Donald Trump față de imigranți a stârnit nemulțumire într-un oraș în care aproape o treime din locuitori sunt născuți în străinătate.

Pentru joi, protestatarii și-au dat întâlnire lângă Muzeul Intrepid al mării, aerului și spațiului, un fost transportor naval unde Trump se va întâlni joi pentru prima dată cu premierul australian Malcolm Turnbull.

Poliția din New York a refuzat să ofere detalii cu privire la pregătirile pentru vizita președintelui și protestele planificate.