Niciun preot nu va participa la incinerarea lui Andrei Gheorghe. „Biserica Ortodoxă respectă decizia fiecărui om”

Niciun preot nu va participa la incinerarea lui Andrei Gheorghe, pentru că este interzis, potrivit părintelui Visarion Alexa. Acesta a ținut însă să precizeze, că dorința omului de radio va fi respectată.

RomaniaTV.net
21 mart. 2018, 13:34
Niciun preot nu va participa la incinerarea lui Andrei Gheorghe. „Biserica Ortodoxă respectă decizia fiecărui om”

„Acum Biserica Ortodoxă respectă decizia fiecărui om. Biserica Ortodoxă are un mesaj, dar nu impune nimănui acest lucru. Biserica nu poate să refuze dorinţa acestui om, dar nu va participa. Învatatura bisericii ortodoxe refuză incinerarea. Niciun preot nu poate participa la un ceremonial de incinerare, pentru că e interzis. Nici slujbele de pomenire nu se fac. Probabil că familia va dori să facă slujbă de pomenire după incinerare. Se respectă decizia omului”, a spus preotul Visarion Alexa-

Citeşte şi Andrei Gheorghe a murit. Mesajul emoţionant al primei soţii: „L-am iubit enorm, necondiţionat”

Fosta soție a lui Andrei Gheorghe a decis ca jurnalistul, găsit mort în vila sa din Voluntari, în seara zilei de luni, 19 martie, să fie incinerat. Ceremonia va avea loc sâmbătă dimineața, la ora 12.00, la Crematoriul Uman ”Vitan Bârzești” din București, iar trupul jurnalistului va fi depus la ora 11,00 la capela crematoriului.

Trupul lui Andrei Gheorghe va fi depus joi 22 – martie și vineri – 23 Martie, la Galeria de Artă Contemporană Mobius din strada Mendeleev D.I. nr. 2, Sector 1, București.