Niciuna dintre gimnastele române nu s-a calificat în finalele Mondialelor de la Montreal

Niciuna dintre sportivele române nu s-a calificat în finale la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Montreal, după ce Larisa Iordache s-a accidentat, iar Cătălina Ponor și Ioana Crișan au avut ratări.

RomaniaTV.net
05 oct. 2017, 14:53
Niciuna dintre gimnastele române nu s-a calificat în finalele Mondialelor de la Montreal

Larisa Iordache s-a accidentat la încălzire și a ratat participarea la Mondialele, suferind o ruptură de tendon ahilian.

Citeşte şi: Larisa Iordache, accidentare GROAZNICĂ la Montreal. Are nevoie de OPERAŢIE

Larisa Iordache urma să intre în concurs în a treia subdiviziune, la sol, dar s-a accidentat în timp ce era la încălzire şi a fost scoasă din sală plângând, fiind transportată într-un scaun cu rotile. 

Cătălina Ponor a ratat la bârnă chiar în debutul integralului, la urcarea pe aparat și a primit 12,233 (locul 26), nereușind să se califice în finală. La sol, Ponor a primit 13,266 (locul 14).

Citeşte şi: Cătălina Ponor SE RETRAGE după CM 2017. „Montreal a început cu Nadia şi se încheie cu mine!”

„Nu a fost o zi aşa cum mi-am dorit, dar sunt mulţumită de tot ce am realizat până acum: 23 de medalii europene, mondiale şi olimpice, 26 de ani dedicaţi gimnasticii ca şi sportivă cu două momente de neuitat – Olimpiada de la Atena, unde am realizat mai mult decât am visat, şi Campionatele Europene de la Cluj, unde am trăit nişte momente unice atât frumoase în faţa propriului public, cât şi mai puţin plăcute cu doar o zi înaintea finalei de la bârnă. Sunt mandră de tot ce am realizat şi tot ce am sacrificat pentru acest sport pe care l-am iubit şi îl iubesc în continuare, cu bune, cu rele, cu suişuri şi coborâşuri”, a scris Ponor în mesajul postat pe Facebook, miercuri noaptea, după încheierea calificărilor la CM de la Montreal.

Ioana Crișan, care a avut două ratări la bârnă, este a doua rezervă în finala de individual compus, cu 50,233 puncte: sărituri — 13,600, paralele — 12,600 (locul 40), bârnă — 11,233 (52), sol — 12,800 (26).

Singurul sportiv român calificat într-o finală este Marian Drăgulescu, care va evolua duminică noapte, la sărituri.