Nicolae Bădălău: Voi propune în Biroul Permanent ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută marţea viitoare

Publicat: Marţi, 21 Noiembrie 2017 16:34 // Actualizat: Marţi, 21 Noiembrie 2017 16:34 // Sursa: romaniatv.net

Nicolae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, care este şi vicepreşedinte al Senatului, a declarat că mâine, în şedinţa Birourilor Permanente reunite (BPR), va propune ca moţiunea de cenzură depusă de PNL să fie dezbătută marţea viitoare, după-amiaza.

Foto: romaniacurata.ro

”Nu cred că e posibil joi (să fie dezbătută moţiunea de cenzură - n.r.). Mâine vom avea Biroul permanent la care vom stabili. Eu o să încerc să propun ca marţi după ora 13.00 să avem dezbătută moţiunea. Legea spune după 3 zile”, a declarat Bădălău.

Întrebat de ce nu poate fi dezbătută joi moţiunea, vicepreşedintele Senatului a răspuns: ”Pentru că e prea repede şi, până la urmă, joi, marţi e acelaşi lucru... Finalitatea e aceeaşi”.

Moţiunea de cenzură depusă de PNL a fost citită luni după-amiază în plenul reunit al Parlamentului.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Biroul Permanent moţiune de cenzură Nicolae Badalau
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6639
RON
17 Nov
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H