Nicolae Mischie a murit

Nicolae Mischie a murit duminică, în jurul orei 15,00 la Spitalul Elias, din București, potrivit Impact de Gorj. Decesul a survenit în urma unei infecții severe, a anunţat familia fostului deputat PSD.

RomaniaTV.net
15 apr. 2018, 13:43
Nicolae Mischie a murit

Nicolae Mischie a murit la Spitalul Elias, unde fusese internat în urma unor complicaţii. 

Nicolae Mischie a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj între anii 1996 şi 2004, perioadă în care a condus şi filiala judeţeană a PSD. Anterior, el a fost deputat de Gorj, în anul 2008 încercând, fără succes, să candideze pentru un nou mandat în Colegiul 6 din Târgu Jiu, colegiu câştigat de Victor Ponta.

Nicolae Mischie a fost primul care a primit titulatura de „baron” ca urmare a modului autoritar de a conduce județul Gorj, în perioada în care s-a aflat la conducerea județului.

Nicolae Mischie s-a nascut pe 2 martie 1945 in satul Godinesti, din judetul Gorj, fiind fiul lui Alexandru si al Mariei Mischie. Este cel mai mic dintre cei 15 frati. A copilarit si a absolvit scoala generala in comuna natala Godinesti, judetul Gorj, dupa care a urmat cursurile Scolii Pedagogice din Bucuresti in perioada anilor 1959-1965, ramanand insa legat spiritual de comunitatea sa natala.

Nicolae Mischie avea doi copii: Alexandru, un apreciat medic care activează în Franța, și Ioana, o regizoare care începe să se afirme în lumea filmului.

„Tati, tu traiesti prin fiecare dintre noi. Traiesti prin fiecare initiativa pe care ai adus-o la viata. Traiesti prin contributia ta la constiinta umana colectiva. Traiesti prin tine insuti, om infinit”, a scris pentru inceput tânara de 29 de ani.

„Iti multumesc ca te-ai zbatut pâna in pânzele albe sa lasi atât de multe lucruri constructive in comunitatea si in tara in care te-ai nascut si ca ai reusit din plin. Esti eroul meu absolut, chiar daca multi au incercat si incearca inca din rasputeri sa iti anuleze fiecare merit.