Nicolae Robu, acuzat de abuz în serviciu şi fals în dosarul reabilitării termice a blocurilor din Timişoara UPDATE

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a ajuns vineri dimiuneaţă, la ora 10, la sediul DNA Timișoara, unde a fost citat în dosarul reabilitării termice a blocurilor cu fonduri europene.

RomaniaTV.net
15 iun. 2018, 07:34
Nicolae Robu, acuzat de abuz în serviciu şi fals în dosarul reabilitării termice a blocurilor din Timişoara UPDATE

UPDATE: Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat vineri că nu a luat în calcul o retragere din funcţia politică de preşedinte al organizaţiei PNL Timiş, întrucât se consideră nevinovat în dosarul de la DNA privind anveloparea blocurilor, cu toate că această poziţie nu i-a adus decât „bătaie de cap şi înverşunare” la adresa sa.

„Credeţi că pentru mine chiar e o miză importantă de viaţă această funcţie? Eu sunt un tip tare şi tocmai de aceea lupt pentru normalitate. În afară de bătaie de cap şi de atâta înverşunare la adresa mea, nu-mi aduce nimic altceva această funcţie. În CV-ul meu asta cântăreşte cel mai greu, că sunt preşedinte de filială? Eu nu am ajuns preşedinte de filială ca să îmi fac o carieră sau avere. Eu mi-am făcut carieră şi am venit cu un CV prin care am încercat să transfer către PNL aprecierea de care mă bucur în societate. Avere nu am făcut, pentru că sunt un idealist”, a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Nicolae Robu a mai subliniat că dacă tradiţia în România este să se dea bani peste cât este meritat, către firme ale unor membri din acelaşi partid cu decidenţii, el este acuzat că a dat prea puţin, că nu a vrut să plătească nici un leu în plus peste cât prevede contractul.

UPDATE Nicolae Robu a stat o jumătate de oră în faţa procurorilor şi a spus că va reveni însoţit de avocat.

El a confirmat că este pus sub acuzare pentru abuz în serviciu şi fals în legătură cu atribuirea unor contracte de anvelopare a blocurilor.

______________

Nicolae Robu a fost citat în calitate de suspect, fiind cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, folosirea de documente nereale pentru obținerea de fonduri europene, fals și uz de fals.

Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei și liderul PNL Timișoara, și Culiță Chiș, directorul Direcției Tehnice din Primăria Timișoara, au fost puși oficial sub acuzare, fiind cercetați penal în calitate de suspecți.

Cristian Palade, membru PNL, patronul firmei Proiect C&A SRL și rudă prin alianță cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a dezvăluit faptul că a lucrat pentru proiectele tehnice necesare pentru depunerea documentelor ca municipalitatea să obțină finanțări din fonduri europene încă din noiembrie 2012, deși a fost desemnat oficial câștigător al licitației de abia în 14 ianuarie 2013, scrie Pressalert.ro.