Nicolae Robu, revoltat după ce a fost audiat la DNA: „De ce sunt eu trimis în judecată?”. Gheorghe Ciuhandu, la DNA. UPDATE

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, s-a prezentat luni dimineaţă la DNA. Edilul nu a dorit să dea nicio declaraţie la intrarea în sediul Direcţiei Anticorupţie pe motiv că "a întârziat". Ulterior, la ieşirea de la DNA, Nicolae Robu a declarat că, sub semnătura sa, având garanţia de legalitate din partea aparatului de specialitate al Primăriei, s-au vândut "două magherniţe". Robu spune că nu înţelege de ce a fost trimis în judecată, declarându-se "un om ultra cinstit, ultra corect". La DNA a ajuns şi fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu. Acesta s-a declart nevinovat și le-a spus jurnaliştilor că toate tranzacțiile au fost efectuate în mod legal, pe baza unor avize.

RomaniaTV.net
12 nov. 2018, 08:11
Nicolae Robu, revoltat după ce a fost audiat la DNA: „De ce sunt eu trimis în judecată?”. Gheorghe Ciuhandu, la DNA. UPDATE

„„Da (a fost pus sub acuzare, n.r.). Sunt uluit de ceea ce mi se întâmplă. Eu am ieşit în stradă şi mai ies pentru o justiţie independentă, dar nu independentă de dreptate, de corectitudine, ci de persoane, de grupuri de interese. Sunt un om ultracinstit, ultra corect în tot ce fac. Singura mea avere e onoarea. Nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea şi îmi împroaşcă această singură avuţie cu noroi. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care, pe patru pagini şi jumătate din şase şi ceva, e vorba despre lucruri total străine mie? În cazul meu s-au vândut două gioarse, două magherniţe – nu de către mine, cu o semnătură dată de mine, fără să mi se spun că acei chiriaşi au venit mai târziu. Sub garanţia că totul e legal dată de aparatul de specialitate. Sunt 5 semnături înaintea semnăturii mele. Ce temei aş fi avut eu să nu semnez pe cele două contracte?”, a declarat primarul Nicolae Robu, la ieşirea de la DNA.

Acesta a afirmat că, sub semnătura sa, s-a vândut un apartament cu o cameră, în suprafaţă de 25 de metri pătraţi, şi un apartament cu două camere, în suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Robu a precizat că, înaintea sa, semnaseră pentru legalitate alte cinci persoane din Primăria Timişoara.

La DNA a ajuns luni dimineaţă şi fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, în dosarul vânzării de imobile în acel oraş, acesta subliniind că nu este vinovat şi că toate tranzacţiile au fost efectuate în mod legal, pe baza unor avize.

„Nu mă simt vinovat absolut deloc. Sunt poveşti. Nu vă daţi seama, după atâta vreme, cum se creează rechizitorii. 1.000 de locuinţe în Timişoara, imobil. Dacă este ceva, e vorba de apartamente – dacă le generalizaţi. Nu ştiu pentru că mă cheamă. Nu am vândut ilegal nimic. Tot ce am vândut a fost pe bază de avize. Nu am ce să îmi reproşez, nu am luat foloase necuvenite”, a declarat fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, la intrarea în sediul DNA.

Nicolae Robu, primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, fost primar, şi Martin Staia, fost director în cadrul instituţiei, sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată. În aceeaşi cauză, Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timişoara, şi Traian Stoia, fost viceprimar, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.