Nicolae Robu candidează pentru un nou mandat de primar al Timişoarei

PNL Timiş l-a propus pe actualul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, să candideze pentru un nou mandat de edil. Totuşi, liberalii nu au făcut încă nicio propunere pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş.  

03 aug. 2015, 15:36
Nicolae Robu candidează pentru un nou mandat de primar al Timişoarei

Co-preşedintele PNL Timiş, Dan Popa, a declarat, luni, că organizaţia judeţeană a transmis conducerii naţionale a partidului o listă preliminară cu persoanele care vor fi susţinute la alegerile locale din 2016 pentru posturile de primari de municipii.

Citeşte şi: Vasile Blaga: Emil Boc s-a înscris în cursa internă pentru un nou mandat de primar

Astfel, potrivit sursei citate, pentru conducerea Primăriei Timişoara este susţinut actualul primar, Nicolae Robu, iar pentru conducerea Primăriei municipiului Lugoj este susţinut preşedintele organizaţiei PNL Lugoj, Ioan Ambruş.

Astăzi (luni – n.r.) era etapa în care am dat propunere pentru primarii de municipii şi oraşe. Domnul Nicolae Robu este pe listă, candidatul nostru, pentru Primăria Timişoara. Avem o decizie a Biroului Naţional cum că toţi primarii care sunt pe funcţie sunt candidaţi. Nu şi-a depus nimeni altcineva intenţia de la noi pentru acest post. Pentru municipiul Lugoj, Ioan Ambruş, preşedintele organizaţiei municipale, este trecut pe listă. Dacă pe viitor vor apărea şi alte candidaturi, se va face un sondaj. În acest moment este singur”, a declarat Dan Popa.

În ceea ce priveşte candidaţii susţinuţi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, Dan Popa a declarat că liberalii nu au făcut nicio propunere în judeţ, potrivit Mediafax.

„La Consiliul Judeţean nu am completat lista. Nici nu am discutat pentru că trebuie să vedem cine va candida la o funcţie de consilier judeţean. Apoi îl vom alege pe cel mai bun. Noi nu ne-am preocupat. Cel mai bine plasat îl vom susţine. Va fi o discuţie în Biroul Judeţean”, a afirmat Popa.

Co-preşedintele PNL Timiş a adăugat că listele vor rămâne deschise până în martie 2016. Actualul edil al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, se află la primul său mandat de primar.

Citeşte şi: Costică Canacheu se vrea primar general: „La Bucureşti nu trebuie aşteptat vreun MESIA”

Liberalii discută, luni, lista candidaţilor care s-au înscris în competiţia internă pentru alegerile locale din 2016, primarii în funcţie având drept de preempţiune, urmând ca, acolo unde partidul nu are deja un primar liberal, candidaţii anunţati să fie supuşi unor cercetări sociologice.