Nicolescu: Vom da o ordonanţă de urgenţă astfel încât preţul gazelor să nu se modifice

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul va adopta săptămâna viitoare o ordonanţă de urgenţă care va reglementa situaţia CET-urilor astfel încât să nu se modifice preţul gazelor.

26 nov. 2014, 12:33
Nicolescu: Vom da o ordonanţă de urgenţă astfel încât preţul gazelor să nu se modifice

„Avem acordul scris al Comisiei Europene şi săptămâna viitoare o să transpunem acest acord pe care îl avem de la Comisie într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, dar nu s-a pus niciodată problema asta (a scumpirii gazelor-n.r)”, a spus Răzvan Nicolescu, rugat de premier să confirme că la CET-uri nu se schimbă preţul gazelor.

La rândul său, premierul Victor Ponta a negat că s-ar modifica preţul gazelor şi a calificat anunţurile în acest sens drept „declaraţii mai puţin serioase”.

„Este o perioadă cu tot felul de declaraţii, probabil mai mult politice şi mai puţin serioase. Nu se creşte nici preţul la gaze la populaţie, nici la CET-uri. Avem inclusiv comunicarea oficială de la Comisia Europeană, legată de faptul că CET-urile sunt considerate prioritare la cumpărarea, achiziţionarea gazelor din producţia internă”, a spus Ponta.

Premierul i-a cerut ministrului delegat pentru Energie să lucreze în continuare cu Primăria Capitalei pentru accelerarea fuziunii ELCEN-RADET.

„Se pune problema însă să finalizăm fuziunea ELCEN-RADET ca pentru Bucureşti să existe o soluţie pe termen lung, nu doar pentru în acest an, legat de termoficare. Aici vreau să vă rog în continuare să lucraţi cu Primăria Generală şi să finalizăm această procedură care a început în urmă cu doi ani şi care n-a fost deloc simplă pentru că era vorba de datorii istorice, din diverse perioade şi diverse mandate, dar care oferă Bucureştiului o perspectiva foarte clară legată de termoficare în viitor”, a susţinut şeful Guvernului.

Citeşte şi Victor Ponta, către minştri: Trebuie să ajungem la un buget echilibrat fără să mărim taxe şi impozite