Niculae Bădălău, înaintea CEx al PSD: Nu e exclus ca Tăriceanu să fie candidatul nostru la prezidenţiale

Senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat, sâmbătă, înaintea şedinţei CExN al partidului, că nu este exclus ca preşedintele ALDE să fie candidatul comun al coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale, despre care a spus că "e un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun". Declarația lui Bădălău este făcută în contextul nemulțumirilor din interiorul partidului la adresa președinteleui Liviu Dragnea.

RomaniaTV.net
01 sept. 2018, 08:48

„În istoria PSD a existat o cutumă în care preşedintele partidului a candidat. În acelaşi timp, am avut şi în cadrul USL, dacă vă mai amintiţi, un protocol în care domnul Crin Antonescu, din partea PNL, era candidatul la preşedinte al alianţei, guvernarea, premierul, revenind la PSD. Şi în momentul actual suntem într-o alianţă şi nu este exclus ca domnul Tăriceanu să fie candidatul nostru, urmând în continuare ca PSD să aibă premierul. Domnul Tăriceanu este un om cu viziune, un om echilibrat, un om care ar fi extrem de bun pentru preşedinţia României şi pentru români”, a spus Bădălău. 

Senatorul social-democrat Niculae Bădălău consideră că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să le ceară miniştrilor să muncească mai mult, completând că Dăncilă ar trebui „să dea cu pumnul în masă”.

„Consider că doamna premier este o femeie cu un mare caracter şi cu un mare bun simţ. Poate ar trebui să dea cu pumnul în masă şi să le explice domnilor miniştri că trebuie să muncească mai mult”, a afirmat Bădălău, citat de Agerpres.

Senatorul PSD a subliniat că sunt multe măsuri pe care Guvernul trebuie să le ia, însă consideră că pentru acest lucru este nevoie de miniştri competenţi.

„Avem probleme pe economie, avem probleme că avem încasări mai mari la ANAF, dar în acelaşi timp s-au mărit şi cheltuielile. Avem şi tragedia asta sau cum vreţi să o numiţi, cu boala asta, cu pesta porcină, şi la toamnă trebuie să luăm măsuri ca să nu resimtă populaţia creşterea preţului cărnii foarte mult. Sunt extrem de multe măsuri care nu pot fi luate decât de oameni într-adevăr competenţi”, a afirmat Bădălău.