Nicuşor Dan, despre întâlnirea cu Cioloş: Anticipam teoria „grelei moşteniri”

Constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, la solicitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, se înscrie în teoria "grelei moșteniri", a declarat luni președintele Uniunii Salvați România, deputatul Nicușor Dan.

09 ian. 2017, 15:33
Nicuşor Dan, despre întâlnirea cu Cioloş: Anticipam teoria „grelei moşteniri”

„Anticipam. Când am avut zilele trecute discuția cu dl Cioloș, domnia sa anticipa că o să urmeze teoria ‘grelei moșteniri”. Iată că ea se materializează și o să avem în sfârșit posibilitatea pe care nu am avut-o în campanie: de a avea un dialog între Liviu Dragnea și Dacian Cioloș”, a afirmat Nicușor Dan, la Palatul Parlamentului.

În opinia acestuia, fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea a redresat o „situație proastă” pe care a găsit-o când a venit în instituție.

„Pentru că pe moment este doar un titlu de presă. În momentul în care or să fie orice fel de acuze, sunt convins că Cristian Ghinea le va demonta. Ceea ce a făcut el la Ministerul Fondurilor Europene a fost să găsească o situație foarte proastă pe ghidurile care să permită absorbția pe 2014 — 2020 și situația asta îmbunătățit-o și a fost unul dintre singurii care și-a făcut un raport de activitate la sfârșitul mandatului”, a explicat el, conform Agerpres.

Citeşte şi: Liviu Dragnea îl ameninţă pe Cioloş cu o comisie parlamentară: Am găsit o gaură de 10 miliarde în buget

Întrebat care sunt legile pentru care s-a convocat sesiunea extraordinară, deputatul USR a spus că sunt legi care vizează ratificarea de către Parlament a trei ordonanțe de urgență „care nu spun numai după nume conținutul”. „În orice caz, a existat promisiunea că ele nu vor fi discutate în plen astăzi, ci în următoarea ședință de plen, care să fie pe 30 ianuarie”, a adăugat el.

Cât privește impozitarea progresivă, Nicușor Dan spune că aceasta este o discuție ce merită purtată simultan cu toată proiecția bugetară în față.

„Din păcate, noi suntem în situația de a avea discuții pe măriri de salarii, pe măriri de pensii, pe reduceri de impozite, pe reduceri de taxe în momente diferite de momentul în care se discută tot bugetul. Deci e o discuție care merită purtată cu toată construcția bugetară în față”, a motivat el.

Liderul USR a menționat că salariile demnitarilor nu sunt la nivelul omologilor din UE, însă ar fi total nepotrivit să se înceapă cu o mărire consistentă a acestor salarii fără să existe o creștere similară în alte zone foarte sensibile. „Suntem de acord să fie respinsă ordonanța”, a punctat Nicușor Dan.