Nicuşor Dan îl acuză pe Tolontan: Nu este nimic mai mult decât o încercare de influenţare a rezultatului alegerilor

Cel mai recent episod al investigaţiei de la spitalul Malaxa a jurnaliştilor GSP arată că una din firmele din jurul managerului Secureanu este administrată de fratele unui candidat USR. Nicuşor Dan a reacţionat pe pagina de Facebook şi l-a acuzat pe Cătălin Tolontan de "o  încercare de influenţare a rezultatului alegerilor".

09 dec. 2016, 09:11
Nicuşor Dan îl acuză pe Tolontan: Nu este nimic mai mult decât o încercare de influenţare a rezultatului alegerilor

„În dimineața aceasta, în ultima zi de campanie electorală, numele unui candidat USR a fost menționat în cadrul unei investigații jurnalistice privind corupția din sistemul de sănătate. Vreau să spun foarte clar, candidatul USR nu este implicat cu nimic în toată această mizerie. El este doar fratele unui om care este acționar în cadrul unei firme al cărei alt acționar a fost audiat în scandalul legat de corupția de la Spitalul Malaxa și Spitalul Sf. Maria. Atât. Candidatul nostru nu este învinuit de nimic.

Menționarea USR în anchetă, în ultima zi de campanie electorală, fără niciun fel de acuzații sau probe că ar fi făcut ceva greșit, nu este nimic mai mult decât o încercare de influențare a rezultatului alegerilor. Îmi pare rău că cel care a făcut acest lucru este un jurnalist față de care aveam toată aprecierea și despre care cred în continuare că a contribuit enorm la aflarea adevărului despre mizeria din sistemul de sănătate”, scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Replici între Nicuşor şi echipa GSP

Nicușor Dan: Domnule Tolontan, am toată aprecierea pentru munca pe care o faceți, dar menționarea USR, fix în ultima zi de campanie, fără niciun fel de probe, este o încercare de manipulare. Cu ce a greșit Adrian Moisa? Că are un frate? Care este acuzația pe care o formulați împotriva lui și a USR? Da, ați făcut foarte multe pentru aflarea adevărului despre mizeria din sistemul de sănătate, dar implicarea USR în felul acesta este un atac de campanie și nimic mai mult.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: PSD are 40% în sondajele noastre. E regretabil că nu am reuşit să ducem informaţia la votanţii acestui partid

Echipa GSP: Domnule Nicusor Dan, principiile se probează atunci când ne incomodează pe noi, nu atunci când îi vizează pe altii. Nu am afirmat că a gresit cu ceva candidatul dvs, ci am relatat câteva fapte. Fratele lui e administratorul uneia dintre firmele care au contracte uriașe cu spitalele primăriei și care a plătit ziua de naștere a baiatului lui Secureanu. Pentru fiecare afirmație de mai sus am prezentat acte. Știm lectia: ziariștii sunt buni când scriu despre altii și fac campanie când scriu despre partidul nostru.

Care sunt ultimele dezvăluiri din ancheta Malaxa
 

Jurnaliştii de la GSP arată că în spatele mai multor firme care derulau contracte cu spitalul public Malaxa s-ar afla Mircea Oprescu, fiul fostului primar al Capitalei.

Mircea Oprescu, pe care Secureanu îl numea ”băiatul cu pantaloni roz”, negocia pentru Sterimed, Noventis și Farmvil. „Sistemul e atît de autoreproductiv încît administratorul Noventis este fratele unui candidat USR la acest alegeri. Iar USR folosește electoral campania Gazetei despre Secureanu. Legătura lui Noventis cu jaful din spitale, publicată azi, este indigestă pentru USR, nu?!„, se întreabă Tolo.
 
„Copilul fostului primar face un joc foarte inteligent pentru el și riscant pentru parteneri. Nu are firme, dar stă ferm în spatele unora, așa cum e cazul Sterimed. În plus, joacă și rolul de facilitator pentru afacerile altora.

Noventis ocupă locul al doilea la livrări, după Sterimed, cu 12,1 milioane de lei încasați de la spital. Noventis e reprezentată de Mihai Meșner ”nelipsit din preajma lui Secureanu”.

Noventis îi plătește ziua de naștere fiului lui Secureanu chiar vara aceasta.

Legătura cu USR

Noventis îl are ca administrator pe Victor Moisă. Fratele lui, Adrian Moisă, candidează pentru USR la aceste alegeri.
fratii moisa

Replica candidatului USR

„Domnule Moisă, știați că fratele dumneavoastră e administrator la Noventis?
– Da, dar nu știam de asocierea dintre firmă și Spitalul Malaxa. Pe aceasta am aflat-o din investigația dumneavoastră. După care am vorbit cu el, mi-a zis că nu știa de aceste probleme. Ca dovadă, el nici nu a fost chemat la DNA. În schimb, Mihai Meșner, alături de care știu că deține firma, a fost audiat după ce ați publicat.

Ancheta e în curs și nu vrea să facă declarații, chiar dacă el nu are nici o calitate! Meșner și noi am copilărit împreună în Măgurele, pe platformă. Însă Victor n-a avut cunoștință de aceste probleme.

”Nu am auzit ca băiatul lui Sorin Oprescu să fie în spatele firmei Noventis, unde fratele meu e acționar, și oricum nu cunosc mare lucru despre firma Noventis” Adrian Moisă, cadidat USR în Călărași.

Noventis nu e singură pe lume. Altfel n-ar fi ajuns niciodată să dețină practic monopol în spitalul lui Secureanu pentru seringi, branule și altele.

Cînd venea la „Malaxa”, ”băiatul cu pantaloni roz (Mircea Oprescu) discuta la pachet despre Sterimed, Noventis, Farmvil și alte firme”, susțin surse ale ziarului.

Citeşte mai mult pe Tolo.ro.