Nicuşor Dan îşi face PARTID: Voi candida la Primărie în 2016 și voi propune o listă de consilieri

Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, a declarat, într-un interviu acordat pentru România Curată, că, în luna ianuarie, va începe demersurile necesare pentru formarea unui nou partid.

29 dec. 2014, 09:33
Nicuşor Dan îşi face PARTID: Voi candida la Primărie în 2016 și voi propune o listă de consilieri

În ianuarie 2015, cel târziu în februarie, vom începe să strângem semnături pentru un partid politic. Sunt mai mulți oameni care vor asta, sunt oameni care au fost în campania noastră din 2012, sunt oameni care au fost în diversele mitinguri de protest din 2012-2013, sunt oameni din ţară care vor să candideze în alegerile din 2016. Toți vrem să facem un partid care să ne ajute să candidăm nu doar ca independenți, ci și cu liste de consilieri la alegerile locale din 2016 și ulterior la parlamentare.

Pentru mine, eu sunt un om care nu vreau să promit ce nu știu să fac. În momentul de faţă știu ce este de făcut pentru București, deci partea locală este în regulă. Pentru partea națională nu cred că există în momentul de faţă un proiect pentru România din partea acestor grupuri și tocmai de aceea vreau să las deoparte partea națională. Deocamdată trebuie să stabilim direcția, după care vom stabili cum se numește acest partid. Cu acest partid voi candida la Primărie în 2016 și voi propune o listă de consilieri”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă ia în calcul o alianță cu alte partide, Nicuşor Dan a răspuns: „Vom vedea atunci. În principiu vom candida din partea acestei structuri noi. În 2012 când am candidat am spus că orice partid poate să mă susțină, dar nu negociez cu nimeni. În 2016 probabil că va fi o poziție foarte asemănătoare, însă să vedem dacă nu apar alte formațiuni politice noi.

Nicuşor Dan a mai spus că, aşa cum s-a întâmplat şi în 2012, finanţarea se va face din donații: ” Atunci am strâns 50.000 de euro. Acum ținând cont de rezultatul de atunci și de faptul că există ceva concret – în 2012 oamenii au susținut un gest simbolic – că există o posibilitate să avem un primar și o listă de consilieri, mă aștept ca să strângem mai mulți bani”.