Nidia Moculescu, declaraţii cutremurătoare despre afecţiunea de care suferea:” Aveam pulsul 220 şi o tensiune 18″

Nidia, fiica celebrului compozitor Horia Moculescu, a decis să vorbească despre afecţiunea psihică de care suferea. Într-o postare de pe Facebook, îi îndeamnă pe cei care se confruntă cu aceleaşi probleme să meară la psiholog.

17 aug. 2017, 17:04
Nidia Moculescu, declaraţii cutremurătoare despre afecţiunea de care suferea:” Aveam pulsul 220 şi o tensiune 18″

Nidia Moculescu a reuşit să scape de stările pe care le avea cu ajutorul tratamentului medicamentos si a psihologului si psihiatrului ei.

Într-o postare pe Facebook, fiica lui Horia Moculescu atrage atentia asupra adevaratelor probleme, indemnandu-i pe cei care isi ascund suferinta, depresia, atacutile de panica si starile anxioase sa mearga la psiholog pentru a se salva.

„Mergand aseara la doctor, am vazut un tanar cu o tulburare anxioasa depresiva care prefera sa stea asa, decat sa incerce sa rezolve ceva. Eu ma confrunt cu o tulburare anxioasa depresiva de cativa ani. Nestiind simptomele si astfel neputand sa imi pun singura, un rezultat, am inceput prin a ma izola de lume, de prieteni, de spatii inchise sau deschise. Nu intelegeam de ce ar trebui sa mai traiesc, cu un puls de 220 si o tensiune 18. Nu intelegeam de ce totul era negru. Aveam o frica iminenta de ceva. Nu de moarte. De ceva! De orice! Nu ma mai bucuram de nimic, ca sa nu mai imi urce cumva tensiunea. Dupa ce am auzit, ca mai mult de jumatate din populatia globului, se confrunta cu anxietate si atacuri de panica, am hotarat sa ma duc la psiholog. Cred ca a fost cea mai buna decizie a vietii mele. Primul sfat a fost sa ma las de cafea cu cofeina, pentru ca accelereaza pulsul si tensiunea. Un sfat pe care il urmez si acum cu sfintenie. Dupa lungi discutii, am decis sa merg la psihiatru. Mi-a prescris pentru inceput (n.r: numele medicamentelor) si am reinceput sa traiesc. Bineinteles, in timp, ti se schimba tratamentul. Vreau sa se stie clar: de la anxietate nu se moare! Doctorii care m-au ajutat pe mine sunt: Psiholog (n.r: nume) Psihiatra: (n.r: nume). Sa le dea Dumnezeu sanatate! Nu fac reclama, ci pur si simplu, fac plecaciuni unor oameni, care nu mi-au spus si ei: Esti nebuna, e totul in capul tau! Acelor oameni care spun asta, nu le spun decat atat: Sunteti foarte prosti si din cauza voastra ajung oameni sa se sinucida pentru ca li se pare ca sunt inutili si defecti! Ati auzit in viata voastra de serotonina? Inainte sa aruncati un diagnostic in vant, documentati-va! Le multumesc tuturor celor care mi-au fost alaturi! Le multumesc prietenilor, care au suportat intrebarile mele neintrerupte, o sa mor?! De ce mai traiesc asa?! Va iubesc!

Daca treceti prin starile astea, va rog, mergeti la doctor! Mergeti la un psiholog! Viata chiar e frumoasa!”, scrie Nidia Moculescu in postarea sa.

Citeşte şi DRAMA URIAŞĂ a fiicei lui Horia Moculescu. Anunţ DUREROS