Nigel Farage: „Milioane” de români şi bulgari vor lua ajutoarele sociale de la gura britanicilor

Liderul formaţiunii naţionaliste britanice UKIP, Nigel Farage, a tras un semnal de alarmă în legătură cu riscul venirii a milioane de imigranţi români şi bulgari în Marea Britanie începând din decembrie 2013, când vor fi eliminate restricţiile de pe piaţa muncii.

24 dec. 2012, 15:36
Nigel Farage: „Milioane” de români şi bulgari vor lua ajutoarele sociale de la gura britanicilor

Nigel Farage, liderul formaţiunii eurosceptice şi xenofobe Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), se teme că jumătate dintre cele aproximativ 29 de milioane de români şi bulgari ar putea veni în Marea Britanie în 2014. Restricţiile pe piaţa muncii impuse de Marea Britanie românilor şi bulgarilor vor fi eliminate la sfârşitul anului 2013.

„Deschiderea porţilor pentru 29 de milioane de români şi bulgari se va dovedi o problemă majoră. Dacă aş fi bulgar, deja mi-aş face bagajele, pentru că jumătate din populaţia Bulgariei trăieşte în sărăcie. Şi nu sărăcie relativă – concepţia premierului David Cameron este că eşti sărac dacă nu ai două vehicule de teren -, ci sărăcie în adevăratul sens”, a spus Nigel Farage, citat de publicaţia The Daily Star.

„Eu aş propune măsuri antiimigraţie, limitarea asistenţei sociale şi un sistem eficient de acordare a permiselor de muncă”, declară liderul UKIP.

Formaţiunea UKIP propune şi reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană, chiar ieşirea ţării din Blocul comunitar.

Temerile lui Farage ne face să ne întrebăm, pe bună dreptate, de unde a scos politicianul britanic aceste cifre umflate – „29 de milioane de români şi bulgari” – sau dacă populaţia activă a României şi Bulgariei s-a înmulţit peste noapte şi s-a transformat exclusiv în imigranţi care caută de lucru în Marea Britanie.