Nigerienii sunt supăraţi pe Prima Doamnă. Au văzut-o în ipostaze ofensatoare

O serie de fotografii în care soţia preşedintelui nou-ales al Nigeriei apare cu bijuterii foarte scumpe stârneşte polemică în ţara africană. Mulţi se întreabă dacă luxul exorbitant afişat de Prima Doamnă provine din banii nigerienilor.

03 iun. 2015, 16:23

Fotografii cu Aisha Buhari, soţia preşdintelui nou-ales al Nigeriei, Muhammadu Buhari, care s-a declarat a fi un „om al poporului”, au făcut valuri în Nigeria.

Postate pe reţelele de socializare, imaginile foto cu Prima Doamnă a ţării purtând un ceas scump, Cartier Baignoire Folle, din aur alb, de 18 carate, cu diamante, al cărui preţ a fost estimat la aproximativ 50.000 de dolari, au lăsat loc speculaţiilor.

Toate acestea s-au produs cu ocazia ceremoniei de inaugurare a noului preşedinte, Muhammadu Buhari, săptămâna trecută.  În campania electorală, Buhari le-a promis nigerienilor de rând, de la care a cerut bani pentru a-şi susţine campania, că va lupta împotriva corupţiei care macină societatea nigeriană.

Citeşte şi Un avocat kenyan a cerut-o de soţie pe fiica lui Obama, Malia. Oferă 50 de vaci, 70 de oi şi 30 de capre

Acum, imaginea lui este şifonatră din cauza postării pe Instagram, pe contul fotografului George Okoro, a fotografiilor cu Prima Doamnă a Nigeriei afişând un lux exorbitant. Presa nigeriană a comentat pe larg despre acest subiect. Dar părerile sunt împărţite. Unii susţin că preşedintele i-a păcălit, iar alţii îl apără, spunând că luxul soţiei preşedintelui nu provine din banii publici, ci din banii personali ai acestuia. Alţii spun că ceasul de lux cu care a fost văzută Prima Doamnă ar fi o imitaţie perfectă a originalului, costând nu mai mult de 100 de dolari.