Nikolas Cruz, adolescentul care a ucis 17 persoane dintr-un liceu din Florida, din nou la judecată UPDATE

Nikolas Cruz, adolescentul în vârstă de 19 ani acuzat că ucis 17 persoane miercurea trecută, într-un liceiu din Florida, a compărut într-un tribunal a doua oară de la masacru, scrie Reuters.

20 feb. 2018, 11:48
Nikolas Cruz, adolescentul care a ucis 17 persoane dintr-un liceu din Florida, din nou la judecată UPDATE

UPDATE: Solicitantul de azil uzbek care a revendicat atentatul cu un camion, soldat cu cinci morţi, în aprilie 2017, la Stockholm, a dat asigurări, marţi, în faţa Curţii, în a treia zi a procesului său de terorism, că voia să se răzbune pe intervenţiile Suediei împotriva ”califatului”, omorând ”necredincioşi”.

Presupusul autor al atacului de la Parkland, a ajuns pentru a doua oară în faţa unui complet de judecată,  la un tribunal din Fort Lauderdale. Cu capul plecat, încătuşat şi cu cătuşele legate de un lanţ prins în jurul taliei, purtând combinezonul portocaliu al deţinuţilor, Nikolas Cruz nu a manifestat vreo emoţie în cursul acestei şedinte, luni, la Fort Lauderdale.

Preşedinţa completului a încheiat şedinţa anunţând că o moţiune depusă de apărarea inculpatului, acuzat de 17 capete de crimă cu premeditare, nu va fi făcută publică pentru moment.

În a doua şedinţă, la care Nikolas Cruz nu a asistat, un magistrat a cerut să se citească fragmente dintr-un raport cu privire la sănătatea mentală a atacatorului, emis de un deprtament de afaceri sociale din Florida în noiembrie 2016 şi care a fost deja divulgat în presă, potrivit news.ro.

Nikolas Cruz, a cărui mamă a decedat în noiembrie, a fost examinat de către autorităţile competente, după difuzarea unor clipuri video pe platforma Snapchat în care se automutilează, potrivit presei locale. ”Domnul Cruz prezintă tăieturi recente pe ambele braţe. El spune că vrea să se ducă să cumpere un pistol. Nu se ştie în ce scop”, se arată în raport, potrivit news.ro.

Citeşte şi Donald Trump critică FBI după atacul din Florida: „Nu este acceptabil”

FBI a recunoscut vineri că nu a tratat la justa valoare o informaţie obţinută la începutul lui ianuarie despre nivelul pericolului reprezentat de băiat, potrivit cărieia acesta deţinea deja arme şi îşi evoca dorinţa de a ucide oameni.

Carnagiul de la Liceul Marjory Stoneman Douglas a relansat dezbaterea recurentă despre controlul armelor de foc în Statele Unite. După ce a fost criticat de liceeni din cauză că a denunţat doar rolul FBI. În urma atacului armat, preşedintele Donald Trump a anunţat luni că susţine un proiect de lege care vizează să îmbunătăţească verificarea antecedentelor cumpărătorilor de arme de foc.