Nina Iliescu, in direct la DIGI FM din greşeală. Jurnaliştii căutau o femeie din Maramureş, dar a răspuns soţia lui Ion Iliescu

Nina Iliescu, soția fostului președinte Ion Iliescu, a acordat un interviu din greşeală. Bogdan Miu și Cătălin Striblea, realizatorii matinalului Digi FM, au vrut să verifice o știre care a tot circulat pe internet. Totul a pornit de la o femeie din Maramureș care s-a plâns că i-a fost repartizat un număr de telefon care i-ar fi aparţinut lui Ion Iliescu şi că este asaltată constant de tot felul de apelanţi care îl caută pe fostul preşedinte al României.

RomaniaTV.net
09 mart. 2018, 12:22
Nina Iliescu, in direct la DIGI FM din greşeală. Jurnaliştii căutau o femeie din Maramureş, dar a răspuns soţia lui Ion Iliescu

Prezentatorii Digi FM au încercat să dea telefon la un număr de telefon unde credeau că vor prinde o doamnă care a intrat în posesia fostului număr al preşedintelui Ion Iliescu. Surpriza a fost când la telefon a răspuns Nina Iliescu, o persoană discretă, care nu a dat interviuri până acum. 

„Este adevărat că la dumneavoastră a ajuns un număr de telefon care i-a aparținut lui Ion Iliescu?”, au întrebat-o realizatorii matinalului de la Digi FM.

„Habar n-am”, a replicat cea care a fost Prima Doamnă a României mulți ani.

„Acesta e numărul dumneavoastră? Numărul personal? Poate am sunat chiar la Ion Iliescu”, au continuat cei doi.

„Nu, ați sunat la doamna Iliescu. E numărul meu personal. Îl am de când am telefonul. „, a spus Nina Iliescu.

„Sărut mâna, doamnă! Ne iertați! Aveam acest număr de telefon….Ideea e următoarea. Este o doamnă care a primit fostul număr al lui Ion Iliescu, cu ceva timp în urmă. E vorba de numărul vechi. S-a plâns în presă că au sunat-o sute și sute de oameni, de 3 martie (ziua lui Ion Iliescu n.r). Am zis să o sună și noi. Dar uite că v-am sunat pe dumneavoastră. Vă spunem la mulți ani și dumneavoastră și domnului Iliescu!”.

„Ion Iliescu și-a schimbat numărul în urmă cu 6 ani. Acuma au sunat-o?”, a declarat Nina Iliescu, în primă fază. Apoi, a vorbit despre telefonul la care poate fi găsit fostul şef de stat. „Mulţi ştiau numărul acesta. Noi o tot ducem într-o sărbătoare. Am avut 3 martie (n.r.-ziua lui Ion Iliescu), 4 martie (n.r.- ziua de naştere a Ninei Iliescu), 8 martie …Noi o ducem într-o sărbătoare în martie. Avem mucenici. Din ăia cu zeamă. Sunt foarte buni. Când eram copil, vremea era foarte frumosă afară. Făceau ai noștri un foc cu surcele, în curte. Dacă se oprea focul și era fum, ne puneau să sărim peste. Așa se făcea. Probabil că alungau spiritele rele așa, eu știu…Nu știu care era obiceiul. Eram copil. Mă scuzați că v-am luat cu vorba. Sunt foarte mirată că au trebuit să treacă șase ani ca să aibă problemă doamna aceea. Vă mulțumesc de telefon, astăzi este ziua Babei Dochia”, a declarat Nina Iliescu.

Întrebată dacă ține tradiția celor 44 de pahare, Nina Iliescu a mărturisit că: „Nu. Nu avem în familie așa ceva, nici eu, nici Ionel. În schimb, am respectat tradiția să nu ne dăm și ultima haină groasă jos. Eu nu trebuie să-mi aleg baba. Este ziua mea de naștere (4 martie n.r)”.

Întrebată dacă s-a rezolvat problema cu pensia, după ce unele tabloide au scris că ar câştiga lunar 10.600 de lei, deşi talonul arată că primeşte sub 2.200 de lei, Nina Iliescu răspuns scurt: „Sper că l-au văzut cei care intră pe internet, cei care se uită la televizor”.