NINEL POTÎRCĂ, fost candidat la Preşedinţie, CONDAMNAT la şase ani de închisoare

Constantin Ninel Potîrcă, fost candidat la alegerile prezidenţiale, aflat în arest la domiciliu, va efectua şase ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul depăşind 18 milioane de lei.

18 sept. 2014, 09:42
NINEL POTÎRCĂ, fost candidat la Preşedinţie, CONDAMNAT la şase ani de închisoare

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Cătălin Buşe, mandatul va fi pus în aplicare joi de către poliţiştii gorjeni.

Potrivit unui comunicat remis joi Agerpres, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ca nefondate recursurile declarate de partea civilă Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj şi inculpaţii Potîrcă Constantin Ninel, Potîrcă Tănase, Radu Dan şi Radu Mihalache împotriva deciziei penale nr. 237 din 26 iunie 2013 a Curţii de Apel Craiova – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori, decizia fiind definitivă.

În octombrie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Constantin Ninel Potîrcă, fost candidat la alegerile prezidenţiale, pentru comiterea în formă continuată a două infracţiuni de evaziune fiscală.

CITEŞTE ŞI Ninel Potârcă vrea să scape de arest ca să se boteze în rit penticostal

Acelaşi inculpat a fost trimis în judecată şi pentru săvârşirea a două infracţiuni de spălare de bani.

De asemenea, în ianuarie 2014, Potîrcă a fost trimis în judecată de către procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Din rechizitoriul întocmit rezultă că, în perioada octombrie – decembrie 2013, Potîrcă i-a oferit unui lichidator judiciar suma de 20.000 de lei pentru a se retrage din dosarul privind falimentul unei societăţi comerciale reprezentată de acesta sau pentru a avea o atitudine favorabilă intereselor sale.

CITEŞTE ŞI Candidat la preşedinţia României, arestat preventiv pentru dare de mită. CINE e acuzatul de lux