NINSOARE la mijlocul lunii martie. Jumătate de ţară este acoperită de ZĂPADĂ – VIDEO

Deşi am trecut deja de jumătatea lunii martie, iarna nu se dă dusă. A nins în jumătate de ţară, iar temperaturile au fost în nordul Moldovei ca în decembrie. Nu numai că a nins, dar a bătut şi vântul, mai ales la munte, care a făcut ca temperatura resimţită să ajungă chiar şi la minus 20 de grade, informează România TV.

18 mart. 2015, 14:11
NINSOARE la mijlocul lunii martie. Jumătate de ţară este acoperită de ZĂPADĂ – VIDEO

La Constanţa a fost o zi de iarnă veritabilă, încă de miercuri dimineaţă. A nins şi la malul mării, unde peisajul este feeric.

Localnicii au filmat ninsoarea şi au postat imaginile pe internet.

A nins ca-n plină iarnă la Galaţi şi în toată Moldova.

„A nins acum câţiva ani de 12 martie şi era zăpada de un metru şi ceva. E un belşug, când ninge, ploua, e an bun, belşug, nu ne speriem de ele”, a spus un bărbat.

„M-am gândit că n-o să mai vină iarna, dar uite că iar vine. Este friguşor, nu prea mai vrem noi, dar e binevenită, ne place. Se şi topeşte imediat, nici nu se vede pe jos”, a spus o femeie.

Ninsoarea a ajuns şi în apropierea Capitalei, la Călăraşi, unde zilele trecute mercurul în termometre ajunsese şi la 14 grade.

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo pentru perioada 18 martie, ora 9.00 – 19 martie, ora 22.00, fiind vizate precipitaţii mixte, intensificări ale vântului şi răcire a vremii.