Ninsori abundente în mai multe zone din ţară. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă VIDEO

Ninge abundent în mai multe zone din ţară, iar traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă.

RomaniaTV.net
02 dec. 2017, 06:43
Ninsori abundente în mai multe zone din ţară. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă VIDEO

Circulația pe toate drumurile naționale și județene din Botoșani se desfășoară în condiții de iarnă, ca urmare a căderilor abundente de zăpadă din ultimele 12 ore.

Potrivit directorului Secției Drumuri Naționale, Viorel Zacrețchi, pe drumurile de interes național se acționează cu 19 utilaje de deszăpezire, dotate cu lame, care împrăștie și material antiderapant.

De asemenea, directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Gheorghian, susține că pe drumurile de interes județean se intervine cu 12 utilaje de deszăpezire.

Ca urmare a ninsorilor, în județul Botoșani au avut loc mai multe accidente rutiere. Cel mai grav a fost înregistrat pe raza comunei Brăiești, acolo unde un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat. Un bărbat de 49 de ani, tatăl șoferului, a fost rănit.

Ninge abundent şi pe autostrada A3 Turda – Gilău din judeţul Cluj. Poliţia îi sfîtuieşte pe şoferi să reducă viteza de mers. 

Potrivit Centrului Infotrafic, pe autostrada A3 Turda – Gilău din judeţul Cluj circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, deoarece în zonă ninge abundent.

Drumarii acţionează cu utilaje de deszăpezire, pentru curăţarea părţii carosabile.

Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de maşinile din faţă şi să nu bruscheze comenzile autoturismului.