NINSORI ABUNDENTE în România. Iată cât măsoară STRATUL de ZĂPADĂ în mai multe zone din ţară. VEZI HARTA

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de ninsori, valabile până pe 29 decembrie, ora 23.00. În total, 31 de judeţe din sudul, centrul, estul şi nordul ţării vor fi afectate. De vineri a început să ningă abundent în mai multe zone din ţară, iar stratul de zăpadă nou depus a devenit destul de consistent.

27 dec. 2014, 10:38

Stratul de zăpadă nou depus, în urma ninsorilor abundente din ultimele ore, este destul de consistent. Astfel, sâmbătă, în mare parte din ţară, stratul de zăpadă a ajuns să măsoare până la 15 centimetri, însă pe arii extinse în Carpaţii Orientali şi Meridionali, dar şi în zona Olteniei, ninsoarea căzută a format un strat gros de până la 36 de centimeti.

Pe crestele montane din aceste zone, stratul de zăpadă poate să măsoare chiar şi până la 63 de centimetri sau peste această valoare.

Meteorologii au emis vineri două avertizări COD GALBEN de ninsoare pentru regiunile din sudul şi sud-estul ţării, dar şi pentru celelalte regiuni ale ţării. Prima avertizare este valabilă în intervalul 26 decembrie, ora 20.00 – 27 decembrie, ora 20.00, iar a doua în intervalul 28 decembrie, ora 20.00 – 29 decembrie, ora 23.00. În total, 31 de judeţe din sudul, centrul, estul şi nordul ţării vor fi afectate.

VEZI şi ALERTĂ METEO: COD GALBEN de NINSORI, VISCOL şi POLEI în aproape toată ţara în următoarele zile

PROGNOZA METEO

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea rămâne, în general, închisă şi va continua să se răcească. In plus, ninge în sudul, sud-estul şi local în centrul ţării, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, iar pe arii restrânse şi în celelalte regiuni. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 45-55 de km/h, viscolind temporar ninsoarea. În sud-estul extrem vor mai fi precipitaţii mixte şi se menţin condiţiile de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 în nordul Moldovei, sudul Crişaniei şi în depresiuni şi 4-5 grade pe litoral.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va continua să se răcească şi în Capitală, unde continuă să ningă şi să bată vântul. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de un grad Celsius.

VEZI şi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE