Ninsori, vânt şi ger în Bucureşti şi judeţele din sudul şi sud-estul ţării până marţi

În Bucureşti şi judeţele din sudul şi sud-estul ţării va ninge din nou, începând din noaptea de duminică spre luni, vântul va atinge la rafală viteze de peste 40 de kilometri pe oră şi se vor înregistra temperaturi minime şi maxime negative.

RomaniaTV.net
15 ian. 2017, 12:08
Ninsori, vânt şi ger în Bucureşti şi judeţele din sudul şi sud-estul ţării până marţi

Luni va fi o vreme rece în cea mai mare parte a ţării, geroasă noaptea şi dimineaţa în sudul şi centrul ţării, precum, şi în regiunile intracarpatice, fiind posibil să se producă ceaţă în unele zone.

“Vreme rece în mare parte din ţară, geroasă dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor, dar îndeosebi în partea de nord şi de centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 7 şi 3 grade iar minimele în general între minus 14 şi minus 4 grade. Încă de mâine seară, mâine noapte (n.r.- luni noapte) se va înnora în cea mai mare parte din ţară şi va ninge în Banat, Oltenia, Muntenia şi în Dobrogea, cu o intensitate mai mare în extremitatea sudică., spre Lunca Dunării. Aici sunt vizate judeţele de la Lunca Dunării, cele de jos- Teleorman, Giurgiu. Vor fi şi intensificări ale vântului cu viteze de 45-55 km/h în zonele în care va ninge. În sudul Banatului, în Bărăgan şi în Dobrogea vor fi şi rafale chiar de peste 60km/h. Luni noaptea în estul Dobrogei, deci zona litoralului, vor fi şi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vor scădea în intensitate din cursul zilei de miercuri. După care rămâne vreme rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în mare parte din ţară şi ninsori slabe doar izolat tot îndeosebi în partea de sud”, a declarat meteorologul ANM Oana Păduraru pentru MEDIAFAX.

Ninsorile vor reveni în Bucureşti şi în judeţe din sudul şi sud-estul ţării, fiind moderate în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi mai intense în extremitatea sudică a ţării.

PROGNOZA METEO. Începând de duminică noapte se întoarce gerul, de luni revin ninsorile

În judeţele din sudul şi sud-estul ţării, vântul se va intensifica treptat şi va atinge la rafală viteze de 45-55 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea. Vântul va atinge viteze mai mari în Dobrogea, în jumătatea de est a Munteniei, în Bărăgan şi în sudul Banatului, spulberând zăpada.

În estul Dobrogei, precipitaţiile vor fi mixte şi vor fi condiţii de producere a poleiului.

Luni vor fi temperaturi maxime între -7 şi -3 grade şi minime între -10 şi -3 grade, mai scăzute în Transilvania, Maramureş şi nordul Moldovei.

În Bucureşti, în noaptea de duminică spre luni va ninge slab cantitativ, vântul va atinge la rafală viteze de peste 40 de kilometri pe oră şi la primele ore ale dimineţii este posibil să se producă ceaţă. Vremea va fi rece şi se vor înregistra temperaturi maxime între -4 şi -3 grade şi minime între -5 şi -4 grade.

Marţi va continua să ningă, local, în sudul şi sud-estul ţării, vântul va avea intensificări cu viteze mai mari în Dobrogea, în jumătatea de est a Munteniei şi în sudul Moldovei şi al Banatului, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi între -7 şi -3 grade, iar cele minime între -20 şi -4 grade.

În Bucureşti, marţi vor fi ninsori slabe, intensificări ale vântului cu viteze de 40-50 de kilometri pe oră, temperaturi maxime între -4 şi -2 grade şi minime între -6 şi -4 grade.

Începând de miercuri, aria precipitaţiilor va fi mai restrânsă şi va continua să ningă doar local în sudul ţării, a mai declarat, pentru News.ro, meteorologul de serviciu al ANM.

Acesta a precizat că luni se va analiza, în funcţie de evoluţia vremii, dacă vor fi date informări sau avertizări meteorologice pentru zone în care se vor semnala ninsori, vânt şi temperaturi scăzute.

Citeşte şi ANM: Ninsorile se întorc în regiunile sudice, sud-estice, inclusiv în Bucureşti, dar şi la munte, în noaptea de luni spre marţi

În contextul avertizărilor făcute de meteorologi, pregătiri se fac şi la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Forţele de intervenţie în cazuri de urgenţă susţin că sunt pregătite la nivelul fiecărui judeţ unde s-ar putea instala o astfel de situaţie.

„Ca urmare a avertizărilor meteo vor fi activate grupele operative şi Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul fiecărui judeţ, astfel încât să se poată interveni operativ în sprijinul populaţiei. În prima fază, sunt luate măsuri preventive în scopul protejării vieţii oamenilor. Cetăţenii sunt rugaţi să anunţe situaţiile de urgenţă la 112 pentru ca autorităţile să poată interveni. De asemenea, sunt rugaţi să respecte întocmai indicaţiile şi recomandările autorităţilor, pentru a evita să se pună în pericol”, se arată într-o informare remisă duminică, nefiind1 exclusă închiderea şcolilor în unele zone.