Ninsorile abundente şi gerul au făcut zeci de victime în Europa

Vremea rea face ravagii în Europa. Polonia se confruntă cu unul dintre cele mai puternice valuri de frig din ultimii ani, care a provocat moartea a zeci de persoane. Estul şi sud-vestul Bulgariei se află, marţi, sub cod galben de vreme rea, avertizează Ministerul român de Externe. În Turcia, şapte oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi din cauza problemelor create de vremea rea.

05 ian. 2016, 07:56
Ninsorile abundente şi gerul au făcut zeci de victime în Europa

21 de oameni au murit de frig în ultimele zile în Polonia, dintre care 12 numai în ultimele 24 de ore. Majoritatea victimelor sunt persoane fără adăpost, potrivit România TV. Mercurul din termometre a scăzut în unele regiuni până la minus 20 de grade Celsius.

Poliţia a îndemnat toţi cetăţenii să le acorde ajutor celor vulnerabili în faţa valului de ger, în special persoanelor fără adăpost, celor în stare de ebrietate şi celor în vârstă. Numărul ofiţerilor care patrulează pe străzi a fost suplimentat în această perioadă.

În Turcia, drumurile îngheţate au făcut ravagii. Un autocar plin cu pasageri a derapat şi s-a răsturnat. Cel puţin şapte oameni au murit, iar peste 20 au fost răniţi.

La Rize, în nord-estul Turciei, ţurţurii care au căzut pe trotuar au rănit cel puţin doi trecători. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Turcia se confruntă cu una dintre cele mai grele ierni din istoria sa.

În Bulgaria, autorităţile au emis cod galben de zăpadă, polei și vânt puternic în estul şi sud-vestul ţării. Traficul rutier a fost dat peste cap de zăpada depusă de şosele, iar în mai multe zone sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică. Ministerul român de Externe le recomandă şoferilor să plece la drum numai cu mașini echipate cu cauciucuri adecvate, să adapteze viteza la condițiile meteorologice și să respecte instrucțiunile Poliției rutiere bulgare.