Nissan a prezentat maşina electrică ce avertizează pietonii cu ajutorul muzicii

Nissan a prezentat, la Tokyo Motor Show, conceptul IMx, care propune o abordare interesantă pentru avertizarea pietonilor.

26 oct. 2017, 06:28
Nissan a prezentat maşina electrică ce avertizează pietonii cu ajutorul muzicii

Nissan IMx este o maşină electrică complet autonomă, care lasă la alegerea posesorului modului de navigare. Acesta poate schimba între modul autonom, numit ProPilot, şi condusul manual. În modul ProPilot, volanul este ascuns în bord, scaunele sunt date automat pe spate, iar bordul se transformă într-un OSD (On Screen Display), care nu este altceva decât un mare ecran OLED curbat.

Faptul că maşinile electrice sunt silenţioase poate reprezenta o problemă de securitate pentru pietonii care, neauzind sunetul unui motor care arde combustibil, pot fi luaţi prin surprindere de apropierea maşinii. Cei de la Nissan s-au gândit să rezolve această problemă cu muzică. IMx va reda muzică în exterior atunci când navighează la viteze reduse, de 20-30 Km/h. Astfel, pietonii vor sesiza un sunet care indică apropierea, doar că acesta va fi muzică în locul sunetului tradiţional al motoarelor auto.