Nivelul ameninţării teroriste a fost scăzut de la critic la sever în Anglia. Militarii rămân pe străzi până luni seară

Autorităţile britanice au redus nivelul ameninţării teroriste de la critic la sever, a anunţat sâmbătă premierul britanic Theresa May, citată de BBC News, potrivit News.ro. Noul nivel înseamnă că un atac este foarte probabil, dar nu iminent.

27 mai 2017, 12:19
Nivelul ameninţării teroriste a fost scăzut de la critic la sever în Anglia. Militarii rămân pe străzi până luni seară

Militarii desfăşuraţi pentru a susţine poliţiştii vor fi retraşi luni seară, când se încheie weekendul prelungit.

Ofiţerii din Manchester au făcut mai multe raiduri în ultimele zile, iar echipe de genişti au efectuat o detonare controlată, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, la o proprietate din Cheetham Hill.

Doi bărbaţi, în vârstă de 20, respectiv 22 de ani, au fost arestaţi. De asemenea, un bărbat de 44 de ani a fost arestat într-un autobuz.

În prezent, 11 persoane se află în arest în legătură cu atentatul de la Manchester Arena, soldat cu 22 de morţi, dintre care mulţi copii. Unul dintre cei reţinuţi este vărul tânărului care s-ar fi aruncat în aer după concertul Arianei Grande.

Kamikazele ar fi obţinut o parte dintre ingredientele pentru bombă de la frizeria vărului său.

De asemenea, forţele de ordine au evacuat o proprietate din Moss Side, o suburbie a Manchester. Un bărbat care lucrează într-un magazin din zonă a declarat că a văzut trei bărbaţi luaţi de forţele de ordine de la adresă.

Cotidianul The Times a scris sâmbătă că ofiţeri din serviciile de informaţii au identificat 23.000 de extremişti jihadişti care locuiesc în Marea Britanie.