Noi alerte meteo: Ploi abundente cu rafale puternice de vânt

Meteorologii au emis noi avertizări de cod portocaliu şi cod galben de ploi abundente şi vânt puternic.

RomaniaTV.net
24 oct. 2017, 09:57
Noi alerte meteo: Ploi abundente cu rafale puternice de vânt

COD GALBEN, interval de valabilitate: 24 octombrie, ora 12:30 – 24 octombrie, ora 18:00

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură s-au acumulat cantități de apă în general de 40 – 70 l/mp, iar în după-amiaza zilei de marți va continua să plouă și se vor mai înregistra 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice, sud-estice și vestice, unde vitezele vor atinge 50…70 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali, vor fi rafale de peste 80 km/h.

Citeşte şi: Cod galben de tip nowcasting de vânt şi ploi în mai multe judeţe. Portul Constanţa, închis UPDATE

COD PORTOCALIU, interval de valabilitate: 24 octombrie, ora 12:30 – 24 octombrie, ora 18:00

În intervalul menționat, în zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse de peste 25…30 l/mp și izolat 50 l/mp.

Se vor semnala ploi și în restul teritoriului, dar mai ales în jumătatea sudică a Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei și local în zona Carpaților Orientali, unde cantitățile de apă se vor situa între 15…20 l/mp. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pentru 23 octombrie – 5 noiembrie. Ploi, vânt şi temperaturi scăzute, apoi vremea se ameliorează

COD GALBEN

În intervalul 24 octombrie, ora 18:00 – 24 octombrie, ora 23:00 va continua să plouă în zona Carpaților Meridionali, cea mai mare parte a Olteniei, local în Muntenia și în Carpații Orientali, dar ploile vor diminua treptat în intensitate.

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița se mai vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat 30 l/mp.

Vântul va mai avea intensificări temporare local în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze ce vor atinge 55…75 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă, vor fi rafale de peste 80 km/h.

Citeşte şi: Zăpadă de jumătate de metru şi viscol în Munţii Bucegi

Vă reamintim că la această oră sunt în vigoare avertizări cod galben de inundaţii pentru nouă judeţe.