Noi alunecări de teren în Prahova. Traficul rutier este îngreunat pe mai multe drumuri

Noi alunecări de teren s-au produs pe raza judeţului Prahova în urma ploilor abundente din ultimele ore. Din această cauză, traficul rutier este îngreunat pe mai multe artere afectate de dislocări ale terenului.

25 apr. 2014, 14:06
Noi alunecări de teren în Prahova. Traficul rutier este îngreunat pe mai multe drumuri

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova transmisă, vineri, presei, ultimele raportări arată că un pod amplasat pe DJ 218 la km 9+000 a fost grav afectat de o alunecare de teren, pragul de fund fiind afectat în proporţie de 85%.

De asemenea, în două sate ale comunei Valea Călugărească, respectiv în Valea Poienii şi Valea Mantei, s-au produs alunecări de teren, care pun în pericol accesul în zonă al autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de cinci tone, accesul acestora fiind restricţionat. În acelaşi timp, în dreptul unei proprietăţi din satul Valea Poienii s-a luat măsura de restricţionare a circulaţiei auto pe o singură bandă.

Citeşte şi Avertizările de inundaţii se restrâng. COD PORTOCALIU doar în trei judeţe

În comuna Dumbrava, în urma precipitaţiilor abundente debitul râului Teleajen a crescut foarte mult, iar în amonte de podul de cale ferată a creat o mendră care a erodat malul stâng pe o lungime de 250 m şi o lăţime de 40 m.

În continuare se circulă cu mare dificultate pe DJ 207 Câmpina – Şotriile, DJ 234 Sângeru – Salcia, DJ 235 Lapoş şi DJ 101T Bertea, întrucât pe mai multe segmente sunt probleme din cauza alunecărilor de teren, zonele fiind monitorizate şi securizate.

De asemenea, traficul rutier este dificil şi pe DJ 219, între centrul comunei Predeal Sărari şi centrul satului Zimbroaia, în punctul Pietriceni din comuna Predeal Sărari şi pe DC 12 Vâlcăneşti – Trestioara la km 1+600 şi la km 2+000.

Citeşte şi Disperare în Dolj. Este aşteptată o nouă viitură. Oamenii şi-au făcut DIGURI în curţi VIDEO