Noi date despre avionul Malaysia: A emis semnal după ce a dispărut de pe radar. Căutările au fost extinse

Oficialii americani au o "nouă pistă" în cazul avionului Malaysia Airlines - aeronava s-ar fi prăbușit în Oceanul Indian, iar acum nava USS Kidd se îndreaptă către acea zonă pentru a începe căutarea.

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 20:44
Noi date despre avionul Malaysia: A emis semnal după ce a dispărut de pe radar. Căutările au fost extinse

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-ar fi prăbuşit în Oceanul Indian, iar SUA trimit o navă pentru a verifica această zonă.

Nu este clar care este noul indiciu care i-a determinat pe americani să extindă căutările în această zonă, dar oficialii au declarat pentru ABC News că avionul Malaysia Airlines, dispărut de sâmbătă, a continuat să trimită un semnal tip „ping” unui satelit, din oră în oră, după ce acesta a pierdut contactul cu radarul. Avioanele Boeing 777 jetliners sunt echipate cu sistemul „Airplane Health Management system” , care permite trimiterea unui semnal ping la un satelit la fiecare oră. Numărul de ping-uri ar indica cât timp avionul a rămas în aer după ce a dispărut de pe radar.

Nu este clar, însă, dacă ping-ul prin satelit indică, de asemenea, locația avionului.

Noile informații au extins considerabil aria de căutare. Este nevoie de încă 24 de ore pentru a muta USS Kidd în noua poziție, a declarat un înalt oficial al Pentagonului.

„Avem un indiciu că avionul a căzut în Oceanul Indian”, a declarat oficialul.