Noi DETALII despre captura RECORD de HEROINĂ a DIICOT. Cine sunt traficanţii arestaţi

George Săman şi Liviu Bângă, cei doi români arestaţi pentru trafic de droguri, şi-au deschis o firmă de transport, au cumpărat câteva tiruri şi cărau marfă peste hotare. Cei doi conduceau firmele de transport Solomon Spedition şi Transport Manager şi la fiecare transport câştigau câte 1.000 de euro pe kilogramul de prafuri albe ajuns la destinaţie.

31 iul. 2015, 11:00
Noi DETALII despre captura RECORD de HEROINĂ a DIICOT. Cine sunt traficanţii arestaţi

În faţa anchetatorilor, unul dintre ei a recunoscut totul, ba chiar a spus că „afacerea” a fost gândită şi plănuită de cei doi turci, arestaţi şi ei preventiv.

George Săman, Liviu Bângă, Huseyin Sincar şi Hakan Yigit sunt cei doi români şi cei doi turci arestaţi preventiv în urma celei mai mari capturi de heroină de după 1990. Erau toţi stabiliţi în judeţul Vâlcea, iar ideea de a căra droguri către ţările din vest le-ar fi venit la începutul anului 2014.

Potrivit anchetatorilor, toţi patru au fost puşi sub urmărire penala încă de la începutul lunii iulie, dar s-a aşteptat câteva zile astfel încât să fie făcut flagrantul la care s-au găsit cele 333 de kilograme de heroină.

CITEŞTE ŞI Drogurile de 40 milioane euro capturate în România, folosite pentru a finanţa reţele din Afganistan VIDEO

Adus la audieri, George Săman, unul dintre români, a recunoscut toate faptele. Le-a spus procurorilor că totul a fost gândit de amicii lui turci şi că la dispoziţia lor a pus tirurile tatălui său.

„[…]inculpatul Săman George-Solomon a susţinut că inculpaţii YIGIT HAKAN şi SINCAR HUSEYIN au fost cei care au organizat procurarea şi transportarea cantităţilor de heroină din Ucraina în România, dar nu cunoaşte identitatea furnizorului de heroină din această ţară, persoana de legătură fiind inculpatul Sincar Huseyin.”, se arată în referatul DIICOT.

Din declaraţiile date la dosar reiese că deşi erau amici, turcii au încercat să îi înşele pe cei doi români. Le a spus că vor încarca doar 50 de kilograme de heroină, pentru a le da mai puţin bani. Asta în condiţiile în care preţul cerut de români era de 1.000 de euro pentru fiecare kilogram transportat.

Tot din referatul prin care s-a obţinut arestarea lor aflăm că în luna martie, în Turcia, unul dintre tirurile lor a fost oprit în timp ce încerca să treacă graniţa cu peste 120 de kilograme de heroină ascunse tot în rezervor. Şoferul autocamionul se află arestat de atunci pe teritoriul Turciei.