Noi detalii despre starea de sănătate a poliţistului spintecat cu sabia: este paralizat şi ar putea rămâne orb

Polițistul din Suceava, atacat cu sabia de un interlop, este paralizat și ar putea rămâne orb. Medicii spun că a depăşit perioada critică, dar abia la finalul perioadei de recuperare vor putea stabili cu ce fel de sechele va rămâne.

RomaniaTV.net
12 dec. 2017, 10:10
Noi detalii despre starea de sănătate a poliţistului spintecat cu sabia: este paralizat şi ar putea rămâne orb

UPDATE: Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că evoluția stării de sănătate a polițistului Dan Ciprian Sfichi, lovit în cap cu sabia de un interlop, este bună și că acesta respiră singur.

„Am primit un mesaj de la domnul doctor Ciuhodaru, îmi transmite în mod constant informații despre starea lui Ciprian (Dan Ciprian Sfichi — n.r.), mi se transmitea că vorbește și respiră singur. Evoluția este bună, l-am revăzut și eu de curând, i-am strâns mâna, încă era intubat, însă înțelegea tot ce spun și mi-a confirmat că va rămâne în continuare un luptător și va fi puternic”, a declarat Carmen Dan, marți, la Parlament, la ieșirea de la ședința Comisiilor de apărare, unde s-a dezbătut bugetul MAI pentru 2018.

Poliţistul din Suceava care a fost rănit cu sabia în urma unor percheziţii a rămas paralizat pe partea stângă, însă medicii sunt optimişti şi speră să se poată recupera după şase luni de exerciţii zilnice.

Momentan bărbatul nu poate să vadă, iar medicii se tem că ar putea rămâne orb definitiv.

Bărbatul de 30 de ani a trecut deja de perioada critică şi poate deja să interacţioneze cu cei din jur.

Poliţistul rănit, Dan Ciprian Sfichi, lucrează de 12 ani în cadrul Poliţiei Române, are 35 de ani, este căsătorit şi are două fetiţe, de trei, respectiv cinci ani. Tatăl acestuia a fost poliţist, iar fratele lui încă lucrează în structurile IGPR.

Marţi dimineaţa, poliţistul a fost lovit cu o sabie de unul dintre suspecţii vizaţi de un dosar de trafic de droguri, la care se făceau percheziţii. Autorul, Alexandru Huţuleac, a mai fost arestat şi în iulie 2016 pentru trafic de droguri, în cadrul unei acţiuni a DIICOT Suceava de destructurare a unei reţele de traficanţi, iar după patru luni a fost eliberat.

Citeşte şi Noi detalii în cazul poliţistului spintecat cu o sabie de un interlop din Suceava.Ce au descoperit autorităţile în urma interceptărilor