Noi detalii din dosarul crimele din Caracal: Gheorghe Dincă ar fi recunoscut uciderea a 16 victime

Seria de controverse care planează în jurul disparițiilor de la Caracal arată neputința oamenilor legii de a-l indica vinovat pe Gheorghe Dincă. La aproape trei săptămâni de la declanșarea anchetei, investigatorii sapă, încă, în curtea acestuia de pe strada Craiovei. Deși, conform datelor oficiale, mecanicul acuzat de răpire, viol și crimă a confi rmat că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu, de 15 ani, și Luiza Melencu, de 18 ani, fostul cadru militar Ion Genes, a cărei fată a fost răpită acum 20 de ani, a afl at că principalul suspect a făcut o recunoaștere de grup a tinerelor dispărute de pe raza municipiului în care a indicat că ar fi omorât 16 fete, printre care și pe fiica sa.

14 aug. 2019, 11:10
Noi detalii din dosarul crimele din Caracal: Gheorghe Dincă ar fi recunoscut uciderea a 16 victime

O informație bombă legată de crimele din Caracal a fost dezvăluită de Ion Genes, fostul cadru militar a cărei fată este de negăsit de 20 de ani. Acesta a declarat, pentru EVZ, că lui Gheorghe Dincă i s-au pus la dispoziție planșe fotografice din care a recunoscut 16 victime, nu doar pe Alexandra și Luiza, așa cum s-a spus până acum.

Despre acest aspect, criminologul Dan Antonescu susține că recunoașterea din grup este o procedură uzuală în cadrul anchetei. Ion Genes a relatat că a venit special în țară, din Austria, acolo unde lucrează în prezent, după izbucnirea scandalului legat de tragica moarte a Alexandrei Măceșanu și dispariția Luizei Melencu, scrie evz.ro.

Primul lucru pe care a vrut să-l afle Ion Genes a fost dacă și fiica sa, Mihaela Geanina Genes, dispărută în iunie 1999, s-ar putea număra printre victimele lui Gheorghe Dincă. „Am venit cât am putut de repede în țară și am contactat autoritățile pentru a afla dacă și fiica mea ar putea să fie pe lista acestui criminal. În plus, cunosc familia Luizei de mulți ani și m-am oferit să o ajut, ca să nu pățească ceea ce am pățit eu. Adică să treacă atâta amar de vreme și să nu știu nimic de soarta fiicei mele. Așa am aflat, de la o persoană implicată în anchetă, că, imediat după ce l-au reținut, anchetatorii l-au întrebat pe Dincă: „Câte ai omorât?”.

El a răspuns: „Păi nu mai știu. După luni, după poze le mai cunosc”.Și, atunci, i-au pus pozele în față. Cele 21 dispărute, din 1999 încoace, de pe raza municipiului Caracal. Că, așa, în județ sunt 54 sau 56. Dar pe mine mă interesa strict de pe raza Caracalului. Și a început să zică: pe asta da, pe asta nu cred că am omorât-o…Dar între alea 16 recunoscute erau Alexandra, Luiza și Geanina, fata mea. A doua zi după recunoașterea de pe fotografii a spus că nici nu le mai știe numărul”, a dezvăluit Ion Genes.

Tatăl Mihaelei Genes a mai declarat că familia Luizei nu crede, nici acum, că fata lor este moartă. „Trec prin clipe pe care nu le doresc niciunui părinte. Așa cum eram și eu, după disparița Geaninei. Nu le spune nimeni nimic, autoritățile nu le transmit nimic, așa cum am așteptat și eu atâta amar de vreme o veste”, a mai adăugat fostul cadru militar. Totodată, el a spus că Gheorghe Dincă, „face instrucție cu anchetatorii”. „Am aflat și eu de la oameni care au fost în curtea lui, în timpul perchezițiilor. El (Dincă n.a.) dacă zice că vrea să doarmă o oră, este lăsat să doarmă, dacă vrea apă rece i se aduce imediat, dacă vrea pizza i se dă…. Stau la cheremul lui”, a precizat Genes. În plus, susține bărbatul, anchetatorii au încercat să îl convingă să spună că anche tatorii își fac datoria, ca să mai calmeze spiritele. „N-am fost de acord”, a punctat Ion Genes.

Mihaela Geanina Genes a dispărut în luna iunie a anului 1999. Așa cum a relatat EVZ în ediția de ieri, înainte de a exploda cazul fetelor dispărute din Caracal, Ion Genes, fost cadru militar, ne-a povestit prin ce a trecut după dispariția fetei sale. Pentru a da de urma fetei lor, Geanina Mihaiela, soții Genes au vândut casa, bijuteriile şi s-au îndatorat la bănci. Au plătit oameni pentru orice informaţie necesară găsirii ei. Tatăl Geaninei ne-a povestit că l-a prins chiar şi pe cel care îi răpise fata, l-a dus la sediul Poliției, iar un ofițer l-a lăsat să plece pe ușa din dos. Acum, Ion Genes este convins:„Fiica mea a fost vândută de prietenul ei la o rețea de proxeneți. Acum cinci ani cazul s-a prescris”.