Noi detalii în cazul asasinării lui Boris Nemţov, opozantul lui Putin. Poliţiştii au găsit maşina ucigaşilor

Maşina folosită de asasinii lui Boris Nemţov, adversarul politic al preşedintelui Putin, a fost găsită de poliţie sâmbătă, a anunţat Russia Today.

28 feb. 2015, 15:28

Maşina, marca Lada Priora, a fost găsită în apropiere de locul crimei. Automobilul avea plăcuţe de înmatriculare în Inguşetia, republică rusă din Caucazul de Nord.

Potrivit presei ruse, Boris Nemţov se plimba împreună cu un model ucrainean pe podul Balşoi, din apropierea Kremlinului, când dintr-o maşină albă au fost trase opt focuri de armă în direcţia sa. Patru gloanţe l-au nimerit în spate, iar Nemţov a căzut secerat pe caldarâm.

Citeşte şi: Imagini şocante cu Boris Nemţov, ucis lângă Kremlin FOTO

Boris Nemţov, fost vicepremier pe vremea lui Boris Elţîn, a spus în ultima perioadă că se temea să nu fie omorât de Vladimir Putin, întrucât era un opozant faţă de implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina. Nemţov lucra la un raport ca să demonstreze acest lucru, iar pentru mâine, organizase un miting la Moscova pe această temă. 

Vladimir Putin a reacţionat la puţin timp după tragedie: i-a prezentat condoleanţe mamei lui Nemţov şi a spus că e vorba de o crimă la comandă. El a promis că se va ocupa personal de anchetă şi că făptaşii vor fi aduşi în faţa justiţiei.

Citeşte şi: Putin, despre asasinarea lui Nemţov: Se va face totul pentru ca aceia care au plănuit crima să fie pedepsiţi

Boris Nemţov va fi înhumat marţi la Moscova, în cimitirul Troiekurovskoie.