Noi detalii în cazul femeii care a murit sub privirile medicilor după ce a fost plimbată între spitale

Apar noi detalii în cazul femeii de 39 de ani din Sibiu care a murit sub privirile medicilor după ce a fost plimbată între două spitale. Primele date oficiale arată că femeia a murit din cauza unui tromboembolism pulmonar. La Spitalul de Urgenţă din Sibiu s-a deschis deja o anchetă.

09 ian. 2018, 13:06
Noi detalii în cazul femeii care a murit sub privirile medicilor după ce a fost plimbată între spitale

Femeii i s-a făcut rău brusc când era în oraş. Mama ei a dus-o la spitalul Judeţean, sperând că Maria va primi ajutor. La Serviciul de Urgenţă, li s-a spus să aştepte pentru că e aglomerat. Nestiind ce sa faca pentru ca fiica ei să fie consultată cât mai repede, femeia a chemat un taxi ca să mearga la Spitalul Militar. Aceeasi situatie s-a repetat si acolo.

In stare critică, tanara a fost trimisa apoi cu o ambulanţa inapoi la Spitalul Judeţean, însă era deja prea târziu: intrase în comă. A fost resuscitată, dar in zadar: a decedat la urgenţă din cauza unui tromboembolism pulmonar.

Reprezentanţii spitalului Judeţean spun însă că au facut tot ce au putut pentru a o salva şi neagă faptul ca ar fi trimis-o la un alt spital.

Conducerea Spitalului Judeţean a demarat o anchetă internă pentru a se stabili dacă nu cumva au existat greşeli în rândul medicilor care au preluat cazul. Familia victimei nu a depus deocamdată o plângere la colegiul medicilor.