Noi detalii în cazul fetiţei moarte după ce tatăl ei s-a întors în ţară. Medicii legişti au stabilit din ce cauză a murit copilul

Apar noi detalii în cazul fetiţei moarte zilele trecute, după ce tatăl ei s-a întos acasă din Germania pentru a petrece în familie sărbătorile pascale. Medicii legişti au stabilit în urma necropsiei că fetiţa a murit din cauza unui capac de pix.

13 apr. 2017, 09:01
Noi detalii în cazul fetiţei moarte după ce tatăl ei s-a întors în ţară. Medicii legişti au stabilit din ce cauză a murit copilul

Emanuela Kăndăluță, în vârstă de 8 ani, a murit, marţi dimineaţă, după ce a intrat în stop cardio-respirator, existând suspiciuni că ar fi înghiţit o radieră cu care se jucase cu o seară în urmă. Marți dimineață, în jurul orelor 7.30 i s-a făcut rău, a sărit din pat în brațele tatălui și îi arăta că se îneacă. Totul la doar câteva zeci de minute după ce micuța se bucurase de revederea tatălui întors din Germania, unde muncea, pentru a petrece Paștele acasă.

Potrivit libertatea.ro, în urma necropsiei efectuate la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi s-a stabilit că fetiţa de opt ani din satul Hârtoape, comuna Vânători, s-a stins marţi dimineaţă din viaţă din cauza unui obiect aspirat care i-a blocat căile respiratorii, provocând decesul.

Conform directorului IML Iaşi, prof. dr. Diana Bulgaru, în urma necropsiei s-a observat că nu a fost vorba despre o radieră, aşa cum arătau primele informaţii asupra cazului, ci tot un corp străin, mai exact un capac de pix. Iniţial, din spusele mamei, exista bănuiala că fetiţa ar fi înghiţit în cursul zilei de luni, în timpul orelor de curs, o bucată de radieră din capătul creionului.

Reprezentanţii şcolii au confirmat că fetiţei i s-a făcut rău în timpul zilei, însă, punând acest lucru pe seama răcelii, a fost dusă acasă de către învăţător.