Noi dezvăluiri despre Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui pregătea un tun imobiliar în centrul Capitalei

Mircea Băsescu se pregătea să dea un tun imobiliar într-o zonă importantă a Capitalei, cu banii primiţi de la familia lui Bercea Mondialu. Potrivit România TV, vizată era întreprinderea Aversa pe care fratele preşedintelui intenţiona să o demoleze iar în locul ei urma să construiască un mall şi blocuri.

04 iun. 2014, 05:51
Noi dezvăluiri despre Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui pregătea un tun imobiliar în centrul Capitalei

Cu cei 600.000 de euro primiţi de la familia lui Bercea Mondial, Mircea Băsescu era pregătit să dea un adevărat tun imobiliar într-o importantă zonă a Capitalei. Anunţul a fost făcut de Valentin Cristescu, fost lider sindical la Aversa SA, care a declarat la România TV: „Ar fi vrut să facă  un mol, nişte bloculeţe, că acum zona e centrul Capitalei, are legătură cu o zonă foarte căutată, Stadionul Naţional. Se pot face foarte multe combinaţii din acest punct de vedere„.

Citeşte şi Marian Căpăţână: Mircea Băsescu ştia că suma de 600.000 de euro era de la Bercea Mondial

Pentru cele 10 hectare de teren ale întreprinderii Aversa, situată în zona Obor din Capitală, Mircea Băsescu ar fi plătit doar 6 euro pe metrul pătrat. Preţul real ar fi însă de o sută de ori mai mare. Astfel, Aversa, una dintre cele mai mari fabrici producătoare de pompe centrifuge din Europa urma să fie cumpărată cu banii de la Bercea Mondialu şi demolată.

Cu toate acestea, Marian Căpăţână, cel despre care se spune că a intermediat tranzacţia, a explicat că afacerea a căzut în 2012. Deşi a câştigat licitaţia pentru cumpărarea fabricii, aceasta a fost anulată.

Citeşte şi Bercea Mondial vrea să fie eliberat din penitenciar, după scandalul cu familia Băsescu