Noi DEZVĂLUIRI în cazul feribotului scufundat în Coreea de Sud. Vezi MESAJE CUTREMURĂTOARE ale pasagerilor

Ancheta naufragiului din Coreea de Sud soldat cu 28 de morţi şi 268 de dispăruţi scoate la iveală amănunte incredibile. Căpitanul navei nu se afla la cârmă în momentul tragediei. În schimb a fost primul care s-a urcat în singura barcă de salvare folosită în urma naufragiului. Între timp, mesajele trimise de pasagerii prinşi între fiarele navei sunt cutremurătoare.

18 apr. 2014, 11:07
Noi DEZVĂLUIRI în cazul feribotului scufundat în Coreea de Sud. Vezi MESAJE CUTREMURĂTOARE ale pasagerilor

UPDATE: Căpitanul feribotului sud-coreean care a naufragiat în urmă cu trei zile în sudul ţării a fost arestat sâmbătă dimineaţă /ora locală/, potrivit agenţiei naţionale Yonhap. Lee Joon-Seok se confruntă cu cinci capete de acuzare, dintre care neglijenţă şi încălcarea dreptului mării, a precizat agenţia. 28 de persoane au murit şi 268 sunt încă date dispărute în urma acestei tragedii.

 

Poveştile pasagerilor prinşi la bordul feribotului sunt cutremurătoare. Unul dintre ei i-a trimis mamei sale următorul mesaj „Sunt doar câţiva oameni pe vas. Nu suntem încă morţi„.

Altul i-a scris tot mamei: „Mamă, îţi trimit acest mesaj fiindcă s-ar putea să nu-ţi mai pot spune asta mai târziu. Te iubesc!„. Altul descrie scene de coşmar: „Mai sunt câţiva oameni pe vas. Nu pot vedea nimic, e beznă totală. Sunt câţiva bărbaţi şi femei. Femeile ţipă„.

Anchetatorii nu au aflat nici acum cauzele producerii tragediei, iar echipele de salvare încă îi caută pe cei dispăruţi. Zeci de nave sud-coreene şi japoneze participă la operaţiunile de căutare. La faţa locului a fost trimisă o macara pentru recuperarea feribotului scufundat.

Între timp, autorităţile de la Seul l-au arestat pe căpitanul vasului, în vârstă de 69 de ani. Potrivit presei sud coreene, bărbatul a fost primul care a abandonat nava. Doar una dintre cele 46 de bărci de salvare a fost folosită, iar căpitanul a fost primul care s-a urcat în ea. În loc să stea la bord şi să coordoneze operaţiunile de salvare a pasagerilor, el i-a condamnat de fapt la moarte. În timp ce nava se scufunda, din difuzoare li se cerea pasagerilor să stea nemişcaţi.

Îmi pare foarte rău şi mi-e ruşine. Nu ştiu ce să spun„, a declarat Lee Joon-Seok, căpitanul feribotului.

 

Familiile victimelor nu pot fi consolate.

„Conducerea şi angajaţii companiei navale au comis o greşeală gravă. Ne cerem sincer iertare de la victime, de la familiile acestora, dar şi de la cetăţenii acestei ţări”, a precizat Kim Han-Sik, preşedintele companiei navale.

Disperarea rudelor victimelor este uriaşă. Ele s-au răzbunat chiar pe premierul sud-coreean, în care au aruncat cu o sticlă de apă. În plus, şi alţi oficiali au avut parte de un tratament similar.

Citeşte şi Feribot sud-coreean naufragiat: Peste 300 de persoane sunt date dispărute la 24 de ore de la tragedie FOTO