Noi imagini cu intervenţia trupelor speciale la muzeul din Tunisia VIDEO

Noi imagini cu teribilul atac terorist din capitala Tunisiei, de acum două săptămâni, au apărut pe internet.

27 mart. 2015, 13:42
Noi imagini cu intervenţia trupelor speciale la muzeul din Tunisia VIDEO

Trupele speciale tunisiene au dat publicităţii o înregistrare cu momentul în care au descins în clădire ca să-i prindă pe atacatori.

În urma raidului, doi terorişti au fost lichidaţi.

Până acum, majoritatea teroriştilor au ajuns în arestul poliţiei, iar oamenii legii sunt încă pe urmele celor aflaţi în libertate.

Reţeaua teroristă care a acţionat la Muzeu şi a vizat şi Parlamentul din Tunis era formată din 16 membri, iar gruparea din care făcea parte această reţea era afiliată grupării teroriste jihadiste Statul Islamic (SI).

Liderul reţelei a fost arestat, după cum au informat autorităţile tunisiene citate de La Repubblica. O oficialitate din Ministerul de Interne tunisian a declarat că liderul celulei care a acţionat în Tunis este tunisian de origine şi locuieşte în Belgia.

Citeşte şi Urmările atentatului din Tunisia: Premierul a destituit şefii poliţiei care nu au asigurat protecţia muzeului

Din cei 16 membri ai celulei, doi au murit în schimburile de focuri cu poliţia, săptămâna trecută. De asemenea, nouă membri din grup au fost arestaţi.

Celula teroristă este parte a Brigăzii islamiste Uqba ibn Nafi, condusă de teroristul algerian Luqman Abu Sakhr, care a afiliat gruparea lui la Statul Islamic.

20 turiști străini și un polițist tunisian au fost uciși pe 18 martie, într-un atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. Turiștii au fost atacați în timp ce părăseau autocarul care îi adusese la muzeu. Două ore mai târziu, forțele de securitate tunisiene au lansat o operațiune în care au eliminat doi atacatori.