Noi incendii devastatoare în California soldate cu morţi şi răniţi GALERIE FOTO

Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa într-un violent incendiu care a devastat nordul Californiei, în timp ce, în Sud, celebra staţiune balneară Malibu este ameninţată de noi incendii ce se propagă cu rapiditate.

09 nov. 2018, 20:23

Potrivit autorităţilor americane, există la ora actuală persoane moarte, a informat presa americană, vineri, care citează Biroul de servicii de urgenţă al guvernatorului Californiei, Mark Ghilarducci.  

Un oraş de 26.000 de locuitori aflat în Sacramento (California), a fost distrus parţial de un incendiu botezat „Camp Fire”, care s-a declanşat joi dimineaţa. Alimentat de vânturi puternice, incendiul s-a extins rapid, acoperind oraşul cu fum şi cenuşă pe o suprafaţă de 280 de kilometri pătraţi, după cum a anunţat Departamentul de Pompieri din California, Cal Fire, potrivit Belga. 

În urma sinistrului, zeci de locuinţe au fost distruse, inclusiv un spital, precum şi vehicule şi mai multe restaurante.

În comitatul Butte s-a declarat starea de urgenţă, iar locuitorii din zona afectată au fost evacuaţi.

La 600 de kilometri spre Sud , în apropiere de Los Angeles, Malibu este în alertă din cauza unui incendiu violent care s-a produs la aproximativ 20 de kilometri spre Nord.

Aproximativ 75.000 de locuitori au primit ordine de evacuare din cauza ameninţării incendiului”Woosey Fire”, care a mistuit deja o suprafaţă de aproximativ 40 de kilometri pătraţi de teren.

Incendiile au provocat şi întreruperi de curent electric. Într-o localitate, 12.000 de locuitori au rămas fără curent electric, potrivit Belga.

Pe şosele s-a produs aglomeraţie după ce oamenii din zonele afectate de incendii şi-au abandonat locuinţele, îndreptându-se spre singura rută de pe coastă, spre Los Angeles.

Incendiul iniţial a izbucnit în oraşul Thousand Oaks, unde un fost militar a deschis focul, miercuri seara, ucigând 12 persoane, iar apoi s-a sinucis.