Noi informaţii despre copiii internaţi la Marie Curie cu sindrom hemolitic-uremic

Trei copii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic mai sunt internați miercuri la Spitalul "Marie Curie", urmând ca până la sfârșitul săptămânii să aibă loc noi externări, în condițiile menținerii evoluției favorabile a micuților.

RomaniaTV.net
09 mart. 2016, 14:26
Noi informaţii despre copiii internaţi la Marie Curie cu sindrom hemolitic-uremic

„Toți cei trei copii sunt internați în Secția de Nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate. Doar unul dintre aceștia mai este supus procedurilor de dializă peritoneală (este vorba despre copilul din Mioveni). Copiii au o stare bună de sănătate, cu evoluție favorabilă. Medicii au informat Ministerul Sănătății că, în condițiile menținerii evoluției favorabile a stării acestora, până la sfârșitul acestei săptămâni o parte dintre copii vor putea fi externați”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății remis miercuri AGERPRES.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător.

Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Citeşte şi: Numărul copiilor internaţi în Argeş cu scaune diareice a scăzut de la 48 la 37