Noi informaţii despre criminalul de la Palilula: ar fi urmat un tratament psihiatric în Germania

Bărbatul de 28 de ani din Timișoara care în data de 2 decembrie a împușcat mortal doi bărbați și a rănit alți doi în localitatea doljeană Palilula (unde locuia împreună cu soția sa, dar fără forme legale), după care s-a sinucis cu una dintre arme, ar fi urmat un tratament psihiatric în Germania, iar anchetatorii susțin că episodul violent din urmă cu trei zile a fost unul spontan și că acesta nu ar fi plănuit să împuște persoanele cu care avusese o dispută verbală.

05 dec. 2016, 15:14
Noi informaţii despre criminalul de la Palilula: ar fi urmat un tratament psihiatric în Germania

„Agresorul este cunoscut cu anumite probleme psihice pentru care ar fi urmat în Germania un tratament psihiatric. Episodul violent din 2 decembrie a.c. a fost unul spontan. Acesta nu a plănuit să împuște persoanele cu care a avut o dispută verbală generată de faptul că agresorul ar fi blocat o uliță pe care nu se putea trece cu tractorul. Pe numele acestuia nu existau alte plângeri”, a declarat, luni, presei procurorul de caz, scrie Agerpres.

Documentele medicale din Germania, unde fusese tratat agresorul, au fost înmânate anchetatorilor de către soția acestuia, care este medic rezident, și urmează să fie traduse.

Oamenii legii care anchetează cele două crime și sinuciderea din localitatea doljeană Palilula au găsit în casa în care locuia criminalul peste 1.000 de cartușe și 15 arme modificate și nemodificate, precum și echipamente de turnat gloanțe și casetat cartușe.

Potrivit anchetatorilor, agresorul a folosit cel puțin două arme letale, cu care a tras circa 10 focuri în uciderea celor două victime și rănirea altor două persoane, după care s-a sinucis trăgându-și un singur foc în zona occipitală. În afara celor patru arme găsite la locul săvârșirii infracțiunilor de omor, anchetatorii au găsit la locuința agresorului produse care de obicei se găsesc în magazinele vânătorești gen haine de camuflaj, măști. De asemenea, acesta ar fi avut improvizat la subsolul casei un atelier în care au fost găsite mai multe componente, arme letale modificate, arme letale nemodificate inclusiv substanțe și echipamente de turnat gloanțe și casetat cartușe. Anchetatorii au mai ridicat patru telefoane mobile, două laptopuri, două sisteme de stocare USB și un GPS, urmând a se face verificări despre ce preocupările pe care acesta le avea, existând suspiciuni că nu confecționa arme „numai din pasiune”, majoritatea munițiilor fiind disimulate în diverse obiecte gen bidoane de plastic, hidrofor etc.

Tânărul de 28 de ani din Timișoara, care locuia la Palilula împreună cu soția, a avut vineri o altercație cu mai mulți vecini în care a folosit arme artizanale, împușcând patru persoane. În urma celor petrecute, un bărbat a murit pe loc, iar alte trei persoane au fost rănite. După ce și-a dat seama ce a făcut, tânărul timișorean s-a împușcat cu una dintre arme. Ulterior, au murit și fiul bărbatului decedat pe loc, precum și agresorul.

Luni, tatăl și fiul decedați au fost înmormântați la Palilula, la înmormântare participând peste o mie de persoane, precum și forțe de ordine. Trupul neînsuflețit al criminalului încă nu fusese ridicat de la morgă.

Citeşte şi Noi detalii în cazul atacului din Palilula. 15 arme şi peste o mie de cartuşe, ridicate de procurori din casa criminalului