Noi martori în dosarul Brădişteanu. Audieri importante în privinţa spitalizării lui Adrian Năstase

Adrian Năstase avea probleme de respiraţie când a ajuns la spital. Dar nu din cauza rănilor, ci din cauza emoţiilor - a dezvăluit miercuri medicul Mircea Beuran. El a fost audiat în dosarul în care colegul lui Şerban Brădişteanu este acuzat de favorizarea infractorului. La audieri a fost chemat şi şeful Serviciului Omoruri din cadrul IGPR, Radu Gavriş.

19 iun. 2013, 07:19
Noi martori în dosarul Brădişteanu. Audieri importante în privinţa spitalizării lui Adrian Năstase

Audierile au avut loc la Curtea Supremă. Şeful clinicii de chirurgie de la spitalul Floreasca le-a spus magistraţilor, la audieri că „l-am întrebat pe Adrian Năstase dacă poate respira sau dacă poate înghiţi. (…) mi-a răspuns că respiră greu, dar mi-am dat seama că era pe cauză emoţională”.

Cu toate acestea, Beuran crede că Şerban Brădişteanu nu a greşit cu nimic.

Şi Radu Gavriş, şef la secţia Omoruri de la Poliţia Capitalei, a fost chemat să dea explicaţii. În sala de judecată, Gavriş a declarat că un superior l-a sunat şi i-a cerut să trimită o ambulanţă acasă la Adrian Năstase, înainte de tentativa de sinucidere. Motivul invocat: se putea întâmpla orice cu familia fostului premier când acesta se trezea cu poliţia la uşă.

În acest dosar, cardiologul Şerban Brădişteanu este acuzat de favorizarea infractorului Adrian Năstase. Practic, spun procurorii, din cauza lui nu s-a putut pune în executare mandatul emis pe numele fostului premier al României.