Noi metode de a fura banii de pe card. Cum sunt păcăliţi oamenii cu carduri cadou. Avertismentul specialiştilor

Infractorii au inventat noi metode pentru a fura banii de pe card. Crează site-uri false prin care atrag clienţii promiţându-le cadouri gratuite.Mai exact, utilizatorii sunt determinaţi să-şi transmită date personale, prin intermediul unor site-uri fictive care generează carduri cadou, iar după introducerea datelor, acestea sunt „vândute” unor site-uri partenere, arată un studiu Kaspersky Lab.

RomaniaTV.net
22 iul. 2018, 12:13
Noi metode de a fura banii de pe card. Cum sunt păcăliţi oamenii cu carduri cadou. Avertismentul specialiştilor

Infractorii caută mereu noi metode de a câştiga bani, iar oferirea gratuită a ceva valoros este întotdeauna atractivă. Astfel, s-au creat siteuri false care oferă carduri cadou.

„S-a descoperit răspândirea unei tehnici frauduloase neobişnuite, prin care utilizatorii sunt păcăliţi să-şi dezvăluie datele. Creând site-uri false pentru generarea de carduri cadou gratuite, infractorii cibernetici reuşesc să „vanda” datele utilizatorilor unor site-uri partenere, unde redirecţionează victimele”, arată studiul Kaspersky Lab.

Când se află pe un astfel de site, utilizatorului i se cere să selecteze cardul cadou pe care îl doreşte pentru a primi un cod. Pentru a obţine codul generat, utilizatorul trebuie să demonstreze că nu este un robot. Apoi i se cere să intre pe link-ul sugerat şi să completeze diferite informaţii, de exemplu să lase numărul de telefon sau adresa de e-mail sau să se aboneze la un serviciu de SMS-uri plătite.

Câştigurile infractorilor variază de la câţiva cenţi pentru fiecare click dat pe un link, la câteva zeci de dolari pentru completarea unui formular sau abonarea la servicii plătite.