Copiii ar putea primi MAI MULŢI BANI la naştere. Cum vor putea fi accesate aceste sume VIDEO

Studiile tinerilor ar putea fi plătite de stat, chiar de la naşterea acestora. Noua lege a Educaţiei prevede acordarea unui ajutor de 500 de euro, pentru fiecare copil. Banii însă nu sunt folosiţi pe loc, ci ţinuţi într-un cont special, la care copiii vor avea acces după ce împlinesc 16 ani, informează România TV.

02 iun. 2015, 15:54
Copiii ar putea primi MAI MULŢI BANI la naştere. Cum vor putea fi accesate aceste sume VIDEO

Noua lege a Educaţiei prevede acordarea unui ajutor de 500 de euro. Banii sunt primiţi de familie la naşterea copilului, însă ei trebuie ţinuţi într-un cont, la care copilul va avea acces la împlinirea vârstei de 16 ani. În acelaşi cont, părinţii pot redirecţiona şi 2 la sută din impozitul anual pe venit. Banii au un singur scop: educaţia copiilor.

„E un proiect foarte bun că se gândesc la copil, la viitorul copilului”, a spus o femeie.

Citeşte şi Ecaterina Andronescu, despre o nouă lege a Educaţiei: Sper să o avem până la vacanţa de iarnă

Şi parlamentarii se gândesc la viitorul copiilor. Prima pentru nou-născut şi banii pentru trusou, care nu se mai acordă de cinci ani, ar putea fi reintroduse, printr-o nouă lege a familiei.

În alte ţări, alocaţia pentru nou-născuţi are valori impresionante. În Spania se acordă 2.500 de euro pentru fiecare copil născut. Italienii primesc în primii 3 ani de viaţă peste 3.000 de euro. În Rusia însă statul dă chiar şi 10.000 de euro mamelor care nasc al doilea copil.

Citeşte şi Schimbări majore în Legea Educaţiei. Părinţii riscă amenzi usturătoare dacă nu-şi dau copiii la şcoală

Până la noile măsuri, în acest moment fiecare copil primeşte 200 de lei în primii doi ani de viaţă. Până la 18 ani, dacă sunt înscrişi în învăţământ copiii primesc din această lună alocaţia dublată, la 84 de lei.

Citeşte şi Victor Ponta şi Rovana Plumb vor DIFERENŢIEREA alocaţiilor pentru copii. „Trebuie gândite mai ţintit”