Noi modificări la pensii. Deputaţii au decis să modifice vârsta de pensionare pentru anumiţi angajaţi

Publicat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 14:27 // Actualizat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 14:48 // Sursa: romaniatv.net

Deputații au votat miercuri un proiect de lege care dă posibilitatea medicilor să se pensioneze, la cerere, la o vârstă mai înaintată fără a li se afecta însă dreptul de a beneficia de pensie la momentul împlinirii vârstei de pensionare.

Potrivit proiectului, medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune la unitatea angajatoare, cu cel puţin trei luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de legislaţia în vigoare, conform Agerpres.

"Există posibilitatea şi dreptul ca medicul să se pensioneze la 65 de ani mergând pe prevederile actuale ale vârstei de pensionare. Prin această modificare legislativă dăm dreptul medicului de a lucra la cerere până la 67 de ani având această posibilitate mai ales în zona medicilor de familie de a asigura o nevoie de personal de specialitate care lipseşte", a afirmat preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat. Camera Deputaţilor este decizională.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea pensiilor pensii pensionare medici
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6540
RON
16 Dec
noapte 2 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H