Noi probe privind şantajul şi presiunea procurorilor DNA asupra martorilor şi inculpaţilor din dosarul familiei Cosma

Noi dezvăluiri şi probe despre şantajul şi presiunile făcute de către procurorul Mircea Negulescu şi de către procurorul şef al DNA Ploieşti asupra martorilor şi inculpaţilor din dosarul familiei Cosma au fost prezentate de România TV. Sunt conversaţii între Răzvan Alexe şi procuror DNA Mircea Cosma, zis Portocală, în care omului de afaceri i se spune ce trebuie să declare în faţa judecătorilor. 

RomaniaTV.net
17 mart. 2018, 15:13

UPDATE. Vlad Cosma a reacționat imediat și a mărturisit că acestea mesaje completează dezvăluirile făcute de el în urmă cu câteva zile.

„Constat cum procurorul Negulescu îl învaţă pe Alexe să vină să mintă la ICCJ când trebuia să dea o declaraţie fără voia lui dar împotriva noastra. Restul de mesaje se referă la alti oameni politici care l-au deranjau pe Portocala. Vedem mesaje în care il înjură pe Dragnea, asta completeaza dezvăluirile mele despre modul in care acesti procurori alegeau tinte politice prin legalitati”, a spus Vlad Cosma printr-o intervenţie telefonică la România TV.

Din conversaţii reiese că toate directivele veneau de la Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, transmite România TV. Mai mult decât atât, procurorul Mircea Negulescu vorbea despre cum Victor Ponta ajunge premier, doar dacă el îi dă voie.

Potrivit unei conversaţii prezentate de România TV, în data de 10 noiembrie 2014, Răzvan Alexe a fost obligat de Mircea Negulescu să mintă în data de 12 noiembrie 2014, la ICCJ, în dosarul Cosma.

Negulescu: Ce faci?

Razvan Alexe: La birou.

Negulescu: Sunt cu Lucică, zice că ai mâine termen la ICCJ

R.A.: Poimâine pe 12

Negulescu: Miercuri

R.A.: Da

Negulescu: Zice Lucică să zici că banii ia (sic!) luat Cosma. Ai înteles da

R.A.: NU am cum să minte în halul asta

Negulescu: ba da

R.A.: NU sunt credibil. O să-mi scoată recunoaşterea

Negulescu: Tu faci cum zice lucica daca vrei sa fie bine. Daca nu o sa te arda

Mircea Negulescu a avut atacuri şi la adresa lui Victor Ponta şi a Liviu Dragnea.

Razvan Alexe: Dacă iese PSD-ul si vine Ponta la putere..

Negulescu: Mie poate să-şi s..ă p..a. 

R.A.: Atunci să te tii

Negulescu: Dacă îi dau eu voie

R.A.: O sa o incerce cu tine

Negulescu: (rade) Aşa

R.A.: El este cu un picior în groapă

Negulescu: Aştept