Noi proteste ale angajaţilor din Sănătate, nemulţumiţi de scăderea sporurilor

Câteva zeci de angajaţi ai Institutului pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din cadrul Spitalului Fundeni din Capitală protestează vineri pentru a doua zi consecutiv în curtea unităţii medicale, nemulţumiţi de regulamentul de sporuri aprobat de Guvern. Managerul institutului, Şerban Bubunek, a declarat că banii alocaţi spitalului nu sunt suficienţi pentru plata sporurilor, cele mai afectate fiind asistentele şi infirmerele. Proteste sunt şi la Spitalul de Psihiatriedin Dumbrăveni, judeţul Vrancea, unde de zeci de asistente medicale şi infirmiere reclamă pierderi salariale de până la 800 de lei.

RomaniaTV.net
13 apr. 2018, 08:12
Noi proteste ale angajaţilor din Sănătate, nemulţumiţi de scăderea sporurilor

Zeci de angajaţi ai Institutului C. C. Iliescu protestează pentru a doua zi consecutiv, după ce şi joi au întrerupt lucrul şi au ieşit în curtea unităţii medicale într-un protest spontan. Personalul medical este nemulţumit de regulamentul de sporuri aprobat de Guvern.

„Banii care sunt alocaţi prin această creştere pentru veniturile instituţiei nu ne ajung să plătim sporurile. Este foarte clar că doctorii în niciun fel de situaţie nu vor pierde la salariu. Doctorilor şi asistentelor le cresc salariile. Pericolul cel mare este la nivelul asistentelor, unde salariile nu cresc foarte mult, pentru că prin diminuarea sporurilor şi imposibilitatea plăţii lor la noile valori minime, le-ar putea scădea veniturile. Situaţia specială şi nefericită este cu cei cărora legea nu le duce salariile la grila din 2022, pentru care aplicarea unor sporurile la minimum din noul regulament face ca acestora să le scadă veniturile la sfârşit”, a declarat Şerban Bubunek, citat de news.ro.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii: Există nişte limite, nu toată lumea trebuie să ia spor maxim. Chiar merită toată lumea? VIDEO

El a spus că a solicitat fonduri suplimentare şi caută în continuare soluţii împreună cu reprezentanţii ministerelor implicate.

La această oră au loc negocieri la Ministerul Sănătăţii între reprezentanţii ministerului, inclusiv ministrul Sorina Pintea, ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu şi sindicatele din domeniu.

 

Protest din cauza sporurilor şi la Spitalul de psihiatrie din Dumbrăveni – Vrancea

Zeci de angajaţi, infirmiere si asistente medicale, au ieşit vineri dimineaţă în curtea Spitalului de psihiatrie din Dumbrăveni, judeţul Vrancea, după ce şi-au văzut fluturaşii de salariu. Oamenii spun că au ajuns să primească salarii diminuate cu câteva sute de lei.

Brancarderii au pierderi de până la 500 de lei, iar o asistentă medicală a trăit un şoc când a văzut că a încasat cu 800 de lei mai puţin decât luna trecută.

Asistentetele şi infirmierele au intrat în biroul managerului şi i-au cerut să găsească soluţii. Oamenii nu vor salarii mai mari, ci cer doar să nu le fie tăiate lefurile.

În urma protestului, acrtivitatea în spital nu este afectată.