Noi reglementări de circulaţie în zonele aglomerate din Capitală: RATB va lua măsuri pentru crearea benzilor unice

Primarul General, Gabriela Firea, i-a convocat într-o şedinţă de lucru pe reprezentanţii Administraţiei Străzilor, ai RATB, ai Poliţiei Locale, ai Brigăzii Rutiere şi ai direcţiei Transporturi din cadrul PMB pentru a stabili un calendar de măsuri preliminare pentru fluidizarea traficului rutier din Capitală, dar şi pentru încurajareatransportului public.

25 mai 2017, 17:14
Noi reglementări de circulaţie în zonele aglomerate din Capitală: RATB va lua măsuri pentru crearea benzilor unice

„ Dupa cum bine stiti, numarul masinilor care circula in Bucuresti creste semnificativ de la an la an,unul dintre factorii de congestie fiind acela ca dezvoltarea suburbiilor s-a facut de-a lungul vremii fara a se redimensiona corespunzator infrastructura de transport. In paralel cu crearea benzilor unice pentru autobuze, troleibuze si taxi, pana la demararea proiectelor de mare anvergura incluse in PMUD, si ma refer aici in principal la extinderea si modernizarea liniilor de tramvai, trebuie sa gasim solutii pentru a optimiza transportul in comun pe reteaua de tramvaie deja existenta. De aceea, solicit RATB sa identifice cat mai urgent trasee pentru tramvaie care necesita transport de mare capacitate si viteza pentru a fi separate de restul traficului, dupa modelul liniei 41. Am inceput procesul de identificare a unor terenuri situate la intrarile in oras pentru a amenaja parcari pentru cei care vor sa-si lase masinile si sa foloseasca transportul public. Astazi lansam in SEAP licitatia pentru achizitia a 100 de troleibuze, 100 de tramvaie si 400 de autobuze. Pana la finalizarea procedurii, RATB va lua toate masurile pentru asigurarea unui transport civilizat, in conditii de siguranta”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a solicitat in mod expres conducerii RATB sa demareze de urgenta procedurile pentru montarea de aparate de aer conditionat pe cat mai multe dintre autobuzele care nu beneficiaza in prezent de sistem de climatizare si sa continue programul de igienizare a mijloacelor de transport si a copertinelor din statii. De asemenea, Edilul Sef a solicitat reprezentantilor regiei sa reabiliteze cat mai urgent refugiile de tramvai si sa-si dimensioneze corespunzator parcul de autovehicule astfel incat sa existe o predictibilitate a sosirii acestora in statii.

In cadrul sedintei, Primarul Capitalei a solicitat Politiei Rutiere ca pana la urmatoarea intalnire, sa faca o analiza prin care sa identifice zonele cele mai aglomerate din Capitala unde ar fi necesare noi reglementari de circulatie: sensuri giratorii si intituirea culorii verde intermitent la semafor in intersectiile in care virajul
la dreapta nu influenteaza semnificativ traficul.

In ceea ce priveste parcarile de tip Park and Ride, Gabriela Firea a cerut reprezentantilor directiei Transporturi sa prezinte un raport privind stadiul implementarii parcarii de la Cora- Pantelimon, dar si un calendar al procedurilor de realizare a parcarilor incluse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila.

Citeşte şi Primarul Gabriela Firea redirecţionează 2% din impozitul pe venit către transportul alternativ