Noi victime intoxicate cu substanţa care a ucis familia unui primar

Alertă în Iaşi după ce substanţa ucigaşă care i-a omorât pe soţia unui primar şi pe tatăl acestuia, a mai făcut încă două victime. O femeie şi concubinul ei au fost transportaţi în stare critică la spital.

17 mart. 2017, 09:46
Noi victime intoxicate cu substanţa care a ucis familia unui primar

Doi concubini au ajuns în comă la spital, la diferenţă de câteva ore. Ambii s-au intoxicat cu alcool toxic, după ce au băut un lichid dulceag pe care l-au găsit într-o sticlă aruncată la gunoi. Pacienţii sunt internaţi în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon” şi la Spitalul „Dr. C.I. Parhon”. În ultima lună, opt ieşeni au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” cu intoxicaţie cu alcool toxic.

Dintre aceştia, cinci şi-au pierdut viaţa. Ultimele două victime sunt un bărbat şi o femeie care locuiau în Iaşi, pe Aleea Rozelor. Femeia în vârstă de 50 de ani a ajuns în UPU în cursul nopţii de miercuri spre joi, cu o intoxicaţie severă cu alcool toxic. Victima a fost transportată la spital cu un echipaj de la SAJ Iaşi. Femeia a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată şi apoi a fost internată pe Secţia de Toxicologie, fiind supravegheată în ATI.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, rezultatul analizelor recoltate în UPU şi prelucrate la IML Iaşi au arătat că pacienta este intoxicată cu metanol. Femeia, o consumatoare cunoscută de alcool, a rămas internată la Spitalul „Sfântul Spiridon”, medicii intenţionând să-i facă aici dializa şi să nu o mai transfere la Spitalul „Dr. C.I. Parhon”. După câteva ore de la internarea pacientei, un al doilea apel la 112 cerea ajutor la aceeaşi adresă de unde a fost preluată prima victimă. Echipajul de intervenţie medicală care a mers la locul solicitării l-a preluat în stare gravă şi pe concubinul femeii, un bărbat de 48 de ani. Bărbatul a ajuns în UPU în comă de gradul I şi a fost transferat la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” pentru dializă.

Potrivit medicilor, starea bărbatului este mai puţin gravă decât a partenerei sale.

„Am anunţat Poliţia şi am înţeles din primele informaţii că au băut din aceeaşi sticlă pe care au găsit-o la un tomberon. Au mai pus şi nişte suc peste lichidul pe care l-au găsit şi s-au intoxicat. Metanolul este un alcool toxic care are un gust dulceag, cu aromă de migdale, şi care este dăunător organismului”, a mai subliniat şefa UPU-SMURD.